Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δωρεάν δημόσια υγεία μόνο για τους λαθρομετανάστες!

Δωρεάν δημόσια υγεία μόνο για τους λαθρομετανάστες!

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή, κατά 700% αυξήθηκε ο αριθμός των λαθρομεταναστών που εισέβαλαν στη χώρα δια θαλάσσης το 2015.. Όπως είναι φυσικό, αυτό το συνονθύλευμα πληθυσμών από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, με την Ελλάδα να έχει αμφίβολο σύστημα υγείας και ανύπαρκτες υγειονομικές δομές, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων πολιτών, κυρίως δε των κατοίκων των νησιών «υποδοχής» και των μεγάλων αστικών κέντρων.

Είναι κατανοητή λοιπόν η λήψη μέτρων για την θωράκιση της δημόσιας υγείας και την αποφυγή μετάδοσης επικίνδυνων νοσημάτων. Όταν ωστόσο οι παροχές αυτές αφορούν ένα τόσο μεγάλο αριθμό αλλοδαπών και πραγματοποιούνται από τις εισφορές των βαριά φορολογούμενων Ελλήνων, θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι Έλληνες πολίτες δουλεύουν νυχθημερόν για να εξασφαλίσουν οι λαθρομετανάστες δωρεάν περίθαλψη και υγειονομική κάλυψη. Και φυσικά, χωρίς να μπορούν οι Έλληνες, με το αποσαρθρωμένο σύστημα υγείας, να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ενώ λοιπόν πραγματοποιούνται περικοπές σε κάθε τομέα, τα κεντρικά νοσοκομεία υπολειτουργούν, τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία συρρικνώνονται και οι Έλληνες καταφεύγουν όλο και συχνότερα στον ιδιωτικό τομέα, από την άλλη πλευρά οι διευκολύνσεις και η φροντίδα που απολαμβάνουν άτομα που εισήλθαν παράνομα και με θράσος στην ελληνική επικράτεια συνεχώς αυξάνονται.

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΕΕΛΠΝΟ, φυσικά με πρωτοβουλία του κ. Μπασκόζου, γ. γ. Δημόσιας Υγείας, έσπευσε άμεσα να αποστείλει στη Μυτιλήνη μια κινητή μονάδα πλήρως εξοπλισμένη με ιατροφαρμακευτικο υλικό και κατάλληλα στελεχωμένη, να επανδρώσει τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης σε Αμυγδαλέζα και Ταύρο με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (με τη μορφή του κατεπείγοντος), ενώ σχεδιάζονται η συνδρομή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  στην Κω αλλά και στις πύλες εισόδου των προσφύγων.

Πέρα από την κατανοητή προστασία της Δημόσιας Υγείας και των κατοίκων, κρίνεται τουλάχιστον υποκριτική η άμεση κάλυψη, με τη μορφή του κατεπείγοντος μάλιστα των αναγκών των παράνομων μεταναστών, τη στιγμή που οι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείες, με μονόδρομο τον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό, χωρίς βέβαια να λείπουν και τα τραγικά περιστατικά ανθρώπων ή ακόμα και οικογενειών που μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την παραμικρή ιατρική φροντίδα. Είναι θλιβερό η ευαισθησία των κυβερνώντων να εξαντλείται στους λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να τυγχάνουν περιφρόνησης και αδιαφορίας στην ίδια τους τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dwrean-dhmosia-ugeia-mono-gia-tous-lathrometanastes#ixzz3eCNUctU5

Exit mobile version