Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τζέφρυ εναντίον Τσίπρα για το ποιος έκανε την μεγαλύτερη κωλοτούμπα

Τζέφρυ εναντίον Τσίπρα για το ποιος έκανε την μεγαλύτερη κωλοτούμπα

Μια γνωστή παροιμία λέει ότι «από μικρό και από τρελό» μαθαίνεις την αλήθεια. Παραφράζοντάς την, μπορούμε να πούμε ότι και από έναν… ελαφρόμυαλο βγάζεις αληθινά όσο και χρήσιμα συμπεράσματα. Ο λόγος για το «χαζό παιδί, χαρά γεμάτο» Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος με ένα θράσος και μια προκλητικότητα αντιστρόφως ανάλογα με την φαιά ουσία που κατοικεί (;) στο κρανίο του έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει την διενέργεια από την κυβέρνηση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου ως «επιλογή μετάθεσης της αποτυχία της στον ελληνικό λαό»!

Ναι, πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς τύπο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 είχε προτείνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με τις γνωστές ολέθριες για τον εαυτό του πολιτικές συνέπειες. Το δικό του δημοψήφισμα ήταν «αναγκαίο», ενώ το σημερινό «αποτυχημένο». Πέρα, όμως, από την όποια κατανόηση μπορεί να δείξει ο οποιοσδήποτε σ’ ένα άτομο με περιορισμένη πολιτική και κοινωνική αντίληψη, ο οποίος κατάντησε σούργελο της ζωής και «προφέσορας» του διεθνούς τουρισμού, πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει κάποιο δίκιο να επιτίθεται στον Τσίπρα.

Υπό την έννοια ότι και ο νυν πρωθυπουργός το 2011 έλεγε όχι στην πρόθεση  δημοψηφίσματος από τον τότε πρωθυπουργό Τζέφρυ, χρησιμοποιώντας μάλιστα περίπου τα ίδια επιχειρήματα που βγάζουν από την φαρέτρα τους σήμερα οι πιο έξαλλοι «φιλοευρωπαϊστές». Μέσα από το περιορισμένου (πολύ περιορισμένου…) περιεχομένου μυαλό του Τζέφρυ, ξεφυτρώνουν και κάποιες πικρές αλλά εμφανείς αλήθειες για την κωλοτούμπα του Τσίπρα (και) στο θέμα των δημοψηφισμάτων.

Γιώργος Μάστορας

Υ.Γ. Θα μπορούσε, επίσης, να χρησιμοποιηθεί και μια άλλη παροιμία, για να περιγράψει το όλο σκηνικό: «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-tsipras-kai-o-tzefru-allhlokarfwnontai-kathgorwntas-o-enas-ton-allon-gia#ixzz3eUGeuPnr

Exit mobile version