Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Α. Γρέγος: Ανάλγητες και προκλητικές οι μνημονιακές πολιτικές για τα ΑμεΑ – 2 ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Γρέγος, στην συζήτηση από βήματος βουλής του σχεδίου νόμου με θέμα «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα»  δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι στο πλευρό των ΑΜΕΑ και στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Θύματα των μνημονιακών πολιτικών τα άτομα με ειδικές ανάγκες βρίσκονται στην δυσχερέστερη θέση συγκριτικά με τους υπόλοιπος συμπολίτες μας, καθώς οι  προσωρινές και ανεπαρκείς λύσεις της επίσημης πολιτείας δεν έχουν επιλύσει τα  προβλήματά τους σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης, απασχόλησης, ασφάλειας και προσβασιμότητας.

Ο Συναγωνιστής Γρέγος επεσήμανε τις ανακοινώσεις των «Ελλήνων γιατρών», του φορέα της Χρυσής Αυγής, στον οποίο μετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες, τις καταγγελίες και τις προτάσεις τους, ενώ βουλευτές και ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν καταθέσει πλήθος ερωτήσεων στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Γ. Γερμενής, ο βουλευτής Επικρατείας Χ. Παππάς, ο ευρωβουλευτής Λ. Φουντούλης κλπ.

Ο Συναγωνιστής Γρέγος κατήγγειλε τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία που υπομένουν οι εν λόγω συμπολίτες μας από τις αρμόδιες επιτροπές, ενώ οι  «ευαίσθητες» κυβερνήσεις περικόπτουν συνεχώς τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα με τρόπο ανάλγητο και προκλητικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το ποσοστό των ΑΜΕΑ στην χώρα μας είναι 15%, ενώ η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει μόνο το 9,8%. Η Χρυσή Αυγή τιμά και σέβεται τα ΑΜΕΑ και πλαισιώνει τα ψηφοδέλτιά της με τους πανάξιους συναγωνιστές με ειδικές ανάγκες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν εκλεγεί σε θέσεις περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Τέλος, ο συναγωνιστής Γρέγος, ως προς το θέμα της  εισφοροδιαφυγής, τόνισε ότι αυτή οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στον ελλιπή έλεγχο και την πληθώρα παράνομων μεταναστών που προσφέρουν φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, μια πρακτική που ζημιώνει το Ελληνικό κράτος. Κρίνεται αναγκαία η άμεση λήψη μέτρων, που θα παρακινούν τους επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν Έλληνες εργαζομένους, όπως επίσης και η πρόβλεψη αυστηρών ποινών σε όσους προσλαμβάνουν παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς και επομένως φοροδιαφεύγουν.

Ακολουθεί βίντεο από την δευτερολογία του Βουλευτή Α. Γρέγου για το σ/ν με θέμα «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/a.-gregos-analghtes-kai-proklhtikes-oi-mnhmoniakes-politikes-gia-ta-amea-2#ixzz3eZJJzEtt

Exit mobile version