Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα και οι συστημικοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τον Τσίπρα για απολυταρχική εκτροπή

Ακόμα και οι συστημικοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τον Τσίπρα για απολυταρχική εκτροπή

Ο Γιώργος Παπαχρήστος των «Νέων» είναι ένας πολύ γνωστός συστημικός δημοσιογράφος. Στα «Νέα» της Τετάρτης, κάτω από τον τίτλο «Φαεινές ιδέες», γράφει τα εξής:

«Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φλερτάρουν με την ιδέα μιας πιο απολυταρχικής τάξης πραγμάτων στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Και δεν εννοώ τον όψιμο σύμμαχο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τη Χρυσή Αυγή (αυτή και αυτοί, με το όραμα μιας στρατιωτικής χούντας κοιμούνται και με αυτό ξυπνούν). Όχι. Μιλώ και για κυβερνητικά στελέχη, ναι στελέχη της “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνησης, τα οποία δεν θα έβλεπαν με άσχημο μάτι να γίνει ένα μπάχαλο στους δρόμους με αφορμή το κλείσιμο των τραπεζών. Έτσι ώστε να βγουν “μερικές στρατιωτικές μονάδες” για να περιφρουρήσουν την τάξη και αυτό, με τη σειρά του, να οδηγήσει στη λήψη σχετικών, περιοριστικών μέτρων!!!

Γνωρίζω λοιπόν, από έγκυρη πηγή, ότι τουλάχιστον ένα κυβερνητικό στέλεχος, στον προβληματισμό που ακολούθησε της απόφασης για το κλείσιμο των τραπεζών, πρότεινε το εξής καταπληκτικό:

-Να ανακοινώσουμε ότι επιβάλλουμε capital controls, με παράλληλη επιβολή πλαφόν στις αναλήψεις, και να μην κλείσουμε τις τράπεζες. Να τις αφήσουμε ανοιχτές.

-Μα τι λες; Παρενέβησαν διάφοροι. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μπουκάρει ο κόσμος στις τράπεζες και να τα κάνει λίμπα!..

-Αυτό θέλουμε, να τα κάνει λίμπα ο κόσμος. Και μετά να κατεβάσουμε μερικές μονάδες στον δρόμο, να περιφρουρήσουν τις τράπεζες. Με τον τρόπο αυτό, και την κίνηση στις τράπεζες θα μηδενίσουμε, και ορισμένα μέτρα που ενδεχομένως θα απαιτηθούν αργότερα θα μπορούμε να επιβάλουμε εύκολα.

Η πρόταση φυσικά απερρίφθη – και καλώς απερρίφθη. Αν το μεταφέρω εδώ, είναι για να καταδείξω πώς λειτουργεί το μυαλό ορισμένων αυτές τις κρίσιμες ώρες…

(Διευκρινίζω ότι ο υπουργός ΔΕΝ είναι ο Καμμένος. Άλλος είναι…)»

Δεν θα σχολιάσουμε τις φαντασιώσεις του υπαλλήλου του ΔΟΛ για τα δήθεν «οράματα» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τις υποτιθέμενες «συμμαχίες» της. Το ζητούμενο στο κείμενο αυτό αφορά τα όσα λέει για την πρόταση κυβερνητικού στελέχους για την κίνηση στρατιωτικών μονάδων και την επιβολή ουσιαστικά περιοριστικών μέτρων. Ο Παπαχρήστος οφείλει να δώσει το όνομα του κυβερνητικού στελέχους στην δημοσιότητα. Ειδάλλως, πρόκειται για συκοφαντία. Και ας αφήσουμε τα «καλαμπούρια» για το περιβόητο «δημοσιογραφικό απόρρητο».

Αν, λοιπόν, δεν ισχύει η καταγγελία του Παπαχρήστου, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να έχει την αντιμετώπιση εκείνων που διασπείρουν ψευδείς ειδήσειςΕάν, όμως, ισχύει θα πρέπει να γνωστοποιηθεί το όνομα του στελέχους, να του ζητηθούν εξηγήσεις, ενώ ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε αν σ’ αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ή όχι η σταλινική λογική της συλλογικής ευθύνης.

Στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για ένα μεμονωμένο περιστατικό στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκαν ανήθικες και παράνομες αθλιότητες, και στοχοποιήθηκε ένα ολόκληρο νόμιμο πολιτικό κόμμα, προκειμένου να εφευρεθεί η «εγκληματική οργάνωση» και να παιχτούν ανέντιμα και βρώμικα πολιτικά παιχνίδια. Τώρα θα ισχύσει το ίδιο για όλη την κυβέρνηση, αν όντως επιβεβαιωθεί ότι στέλεχός της πίεζε ουσιαστικά για την λήψη εκτάκτων στρατιωτικών μέτρων;

Όλοι αυτοί που ούρλιαζαν επί δύο σχεδόν χρόνια για «οπλοστάσια», «στρατόπεδα εκπαίδευσης», «απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος» και άλλες παρόμοιες αηδίες για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,  για να διαψευστούν από τα ίδια τα γεγονότα και να εξευτελιστούν, τι θα κάνουν τώρα; Θα χρησιμοποιήσουν τους ίδιους χαρακτηρισμούς;

Όπως και να έχει ο Παπαχρήστος οφείλει να δώσει το όνομα στην δημοσιότητα. Αν λέει αλήθεια, προβαίνει σε μια σημαντική αποκάλυψη και η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Αν όχι, πάλι η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο, αλλά εναντίον του, για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Γιώργος Μάστορας 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sobarotath-kataggelia-susthmikou-dhmosiografou-gia-apolutarchikh-ektroph-th#ixzz3efUeTaNo

Exit mobile version