Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσίπρας και Καμμένος θέλουν τον Ελληνικό Λαό συνένοχο στο μνημονιακό έγκλημα

Τσίπρας και Καμμένος θέλουν τον Ελληνικό Λαό συνένοχο στο μνημονιακό έγκλημα

Το πραγματικό δίλημμα του Τσίπρα και του Καμμένου αποκαλύπτεται από τις δηλώσεις που βγαίνουν τις τελευταίες ώρες στα διάφορα πάνελ, όπου παρουσιάζονται οι υπουργοί κι οι βουλευτές των δύο κομμάτων. Το πραγματικό ζήτημα για τον Σύριζα και τους Ανέλ είναι να μην επωμιστούν το πολιτικό κόστος της υπογραφής του επερχόμενου μνημονίου, είτε αυτό είναι η πρόταση Γιούνκερ, είτε είναι η πρόταση Τσίπρα, αφού έτσι και αλλιώς αυτές διαφέρουν σε ελάχιστα σημεία.

Ας δούμε, προ του οποιουδήποτε σχολιασμού, σημεία από τις συνεντεύξεις των κυβερνώντων:

Τσίπρας: «Όταν κανείς βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη στιγμή με βαριά ευθύνη και του τίθεται ένα τελεσίγραφο σκληρό όπως αυτό που τέθηκε σε εμένα υπάρχουν τρεις επιλογές: Να το αποδεχθώ, να μην πρωτοτυπήσω καθόλου από τους προηγούμενους. Να πάρω στους ώμους μου μία βαριά ευθύνη για το μέλλον του λαού και το τέλος της ελπίδας στην Ευρώπη. Φτάσαμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Την σφραγίδα θα τη βάλει ο λαόςΑν επικρατήσει το όχι την επόμενη ημέρα θα είμαι στις Βρυξέλλες και θα υπογραφεί συμφωνία το συντομότερη δυνατό. Αν επικρατήσει το «ναι» θα έχουμε προοπτική και συμφωνία που δυστυχώς για το λαό δεν θα δώσει διέξοδο γιατί θα φορτώσει μέτρα υφεσιακά χωρίς αντιστάθμισμα ανάπτυξης»

Καμμένος: «Η κυβέρνηση η οποία δημοκρατικά έχει εκλεγεί και έχει την πλειοψηφία θα πρέπει να λάβει υπόψη της την άποψη του ελληνικού λαού και να πάει να διαπραγματευτεί έχοντας σαν εντολή το “ναι” στις προτάσεις του κυρίου Γιούνκερ ασχέτως αν δεν είναι αυτές οι θέσεις της κυβέρνησης και την εντολή που έχει πάρει».

Τσακαλώτος: «Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε προσφέρουμε υπηρεσίες στο πολιτικό σύστημα»

Το όλο ζήτημα, δηλαδή, για τους συριζαίους και τους ψεκασμένους είναι η διατήρηση της συγκυβέρνήσεώς τους και η συνέχιση της δυνατότητάς τους να διορίζουν αφειδώς συγγενείς και φίλους και να εξυπηρετούν την κομματικής τους πελατεία. Αν το αποτέλεσμα είναι «ΝΑΙ» θα υπογράψουν άμεσα σκληρό μνημόνιο και θα λένε ότι ο Ελληνικός Λαός είναι συνένοχος στο μνημονιακό έγκλημα.

Πολύ χειρότερα θα έχουν καταστήσει τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ουσιαστικά αθώες, αφού πλέον οι σαμαροβενιζέλοι θα μπορούν να πουν ότι τα μνημόνιο είχαν την, έστω και εκ των υστέρων, έγκριση του Ελληνικού Λαού.

Ε ΛΟΙΠΟΝ… ΟΧΙ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-kai-kammenos-theloun-sunenocho-sto-mnhmoniako-egklhma-ton-ellhniko#ixzz3eqN1fxVw

Exit mobile version