Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηλίας Παναγιώταρος στην Ιταλική Il Tempo: Η Χρυσή Αυγή δεν αλλάζει ούτε κόμμα από τα λεγόμενα της!

Ηλίας Παναγιώταρος στην Ιταλική Il Tempo: Η Χρυσή Αυγή δεν αλλάζει ούτε κόμμα από τα λεγόμενα της!

Συνέντευξη στην ιταλική καθημερινή εφημερίδα “Il Tempo” έδωσε ο Συναγωνιστής Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ηλίας Παναγιατώρος σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, το δημοψήφισμα αλλά και τα ενδεχόμενα αποτελέσματα του για την γεωπολιτική στροφή που προτείνει η Χρυσή Αυγή για την Ελλάδα αλλά και για τις διώξεις.

– Τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτές τις ώρες;

Η προτελευταία πράξη ενός δράματος, το οποίο ξεκίνησε το 1974 με τη μεταπολίτευση και έπειτα από 40 περίπου χρόνια φαυλοκρατίας οδήγησε την πατρίδα μας σε αυτό το θλιβερό σημείο.

– Στηρίξατε στην βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα να γίνει το δημοψήφισμα. Γιατί;

Δεν στηρίξαμε κανέναν ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή πίστευε και πιστεύει στα δημοψηφίσματα. Γι΄αυτό και είναι μέρος του προγράμματος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2011 είχε δηλώσει ότι τα δημοψηφίσματα είναι καταστροφή, έκανε μεταστροφή.

– Έκανε μεγάλο θόρυβο η “συνεργασία” σας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σας εκπλήσσει αυτό;

Πού την βλέπετε την συνεργασία; Η Χρυσή Αυγή είχε ανέκαθεν πατριωτικές θέσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει αλλάξει ούτε κόμμα από τα λεγόμενα της.

– Τι σκέφτεστε για την διαχείριση της κρίσης όλον αυτόν τον καιρό από τον Τσίπρα; Γιατί στις κουβέντες του πολλές φορές έκανε λόγο για Πατρίδα;

Η διαχείριση της κρίσης από τον Τσίπρα ήταν και είναι τραγική. “Έχασε” πέντε και υπερπολύτιμους μήνες προετοιμασίας της οικονομίας – κοινωνίας του Ελληνικού Λαού για τις αναπόφευκτες καταστάσεις που ζούμε τώρα. Θυμήθηκε την Πατρίδα, διότι είναι ο μοναδικός ίσως θεσμός για τον οποίο ένας λαός μπορεί να δώσει τα πάντα. Θυμηθήτε τον Στάλιν, όπου προκειμένου να πιέσει τους Σοβιετικούς να υπερασπιστούν το απάνθρωπο καθεστώς του, τους “έπεισε” ότι πρέπει να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια της πατρίδας τους. Το πρόβλημα με τον Τσίπρα είναι, ότι όταν δεν πιστεύεις σε αξίες, όπως η Πατρίδα και το Έθνος, δεν μπορείς να τις υπερασπίσεις κιόλας.

– Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση;

Να ανατρέξετε στην πρώτη ερώτηση. Ειδικότερα οι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τα 5 χρόνια εθνοκτόνου μνημονίου, έχουν την κυριότερη ευθύνη, βέβαια αυτοί κυβερνούν από το 1974, άρα έχουν και σχεδόν την συνολική ευθύνη.

– Η συμπεριφορά της Τρόικας; Και η συμπεριφορά των εταίρων Ευρωπαίων;

Τοκογλυφική. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση του καταρρέοντος τοκογλυφικού συστήματος. Ούτε η Ευρώπη τους ενδιαφέρει, ούτε τα έθνη, ούτε οι πατρίδες.

– Ποια η γνώμη σας για την πίεση του Junker και των υπολοίπων για το ΝΑΙ;

Επιβεβαιώνει το ανωτέρω.

– Τι προτείνετε για να λυθεί το πρόβλημα για την Ελλάδα;

Κατ΄αρχάς πλέον οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι ακριβώς επιζήμια, για να μη πω ταφόπλακα για την πατρίδα μας. Όταν όλες οι πληροφορίες ομιλούν για δεκάδες δισ. ευρώ μέτρων, ενώ παράλληλα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ούτε ίχνος ανάπτυξης, αλλά ούτε και διάθεση για συζήτηση αμφισβήτησης-κουρέματος του χρέους.

Η μόνη λύση – διέξοδος από αυτή τη οικονομική-κοινωνική κόλαση στην οποία βρίσκεται το Ελληνικό Έθνος, είναι ο λογιστικός έλεγχος του χρέους ο οποίος θα αποδείξει ότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι επαχθές και επονείδιστο, και άρα θα πρέπει νομίμως να διαγραφεί. Όπως έγινε στην περίπτωση της Αργεντινής και αλλού. Χωρίς αναδιάρθρωση δεν θα μπορέσει να επέλθει ποτέ καμία ανάπτυξη-ανάκαμψη, ούτε της ελληνικής οικονομίας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας. Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία-μνημόνιο ταφόπλακα.

– Αν κυριαρχούσε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα;

Η Χρυσή Αυγή δεν θα ψηφίσει ποτέ αυτές τις συμφωνίες και αυτό το μνημόνιο τα οποία θα υπογράψουν και τον θάνατο της Ελλάδος. Καλύτερα φτωχοί αλλά με τιμή παρά σκλάβοι αυτού του συστήματος των τοκογλύφων.

– Εάν νικούσε το ΟΧΙ; Θέλετε να βγείτε από το ευρώ;

Εμείς θέλουμε την εθνική μας κυριαρχία. Θέλουμε την δραχμή αλλά πρώτα η χώρα μας πρέπει να ετοιμαστεί για αυτήν την αλλαγή. Δεν μπορούμε να πάμε αμέσως στην δραχμή, διότι με τις υπάρχουσες καταστάσεις θα ήταν μια καταστροφή. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε γεωργία, την κτηνοτροφία, την βιομηχανία και τον τουρισμό μας. Αν νικήσει το όχι και μετά πάμε σε εκλογές, σίγουρα δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε τον λαό όπως έκανε ο Τσίπρας.

– Πώς ερμηνεύετε μια πιθανή παρέμβαση του Πούτιν στην κατάσταση;

Η Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι μια σοβαρή προσέγγιση με τη Ρωσία, αλλά και αλλού, προκειμένου να έχουμε νέες επιχειρηματικές-γεωστρατηγικές συμμαχίες είναι απαραίτητη, από την στιγμή που οι “σύμμαχοι” μας, μας έχουν “κρεμάσει”. Όταν όμως η Ρωσία βλέπει ότι και η “πρώτη φορά αριστερά” συνυπογράφει το εμπάργκο ενάντια της Ρωσίας τους κάνει δύσπιστους απέναντι μας. Όσο για (τους) BRICS, το αντίπαλο δέος απέναντι στο ΔΝΤ και στην παγκόσμια τράπεζα είναι επιβεβλημένο.

– Στελέχη και μέλη του κόμματος σας είναι στην φυλακή και αντιμετωπίζετε μια σοβαρή δίκη. Παρόλα αυτά συνεχίζει να ανεβαίνει το κόμμα και πολλοί “φοβούνται ” μια πιθανή ανάληψη εξουσίας από εσάς. Τι σημάδι είναι αυτό;

Ενθαρρυντικό! Ελπιδοφόρο μέσα στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, της ανηθικότητας, της ισοπέδωσης. Υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι λένε τα πράγματα με το όνομα τους, και δεν κάνουν βήμα πίσω. Άντεξαν φυλακίσεις, δολοφονίες, διώξεις, οικονομικό στραγγαλισμό, παρέμειναν όρθιοι και είναι σταθερά η Τρίτη Πολιτική Δύναμη, και όλοι φοβούνται ότι θα ανέβουμε κι άλλο.

–  Μιλάνε πολλοί για την Αρxαία Ελλάδα και τους ήρωες της. Εσείς ποιον έχετε σαν σημείο αναφοράς;

Τον Οδυσσέα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunenteujh-hlia-panagiwtarou-sthn-italikh-il-tempo#ixzz3ev01Pu1s

Exit mobile version