Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΒΟΜΒΑ: Εισαγγελική απαλλακτική πρόταση για τον Ηλία Κασιδιάρη για το “βίντεο Μπαλτάκου”

 

Σε μια πρόταση που αριθμεί 32 σελίδες ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας αναπτύσσει τους λόγους για τους οποίους προτείνει να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδίαρη για την υπόθεση της καταγραφής και δημοσιοποίησης της συνομιλίας που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.

 Ο εισαγγελέας με πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εισηγείται να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο βουλευτής για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης χρησιμοποίησε το επίμαχο υλικό όταν η Βουλή έκρινε αίτημα άρσης της ασυλίας του, εκτελώντας χρέη δικαστικής εξουσίας. Ο κ. Λιόγας αναφέρει χαρακτηριστικά  ότι “Η επίκληση της συνομιλίας, αποσκοπούσε στην αποτροπή της αιτούμενης δίωξης του για σοβαρό ποινικό αδίκημα που του αποδίδετο…, υπήρξε δε κατά την άποψή μας θεμιτή…. ενόψει μάλιστα και του ότι η ως άνω υποκλαπείσα συνομιλία αποτελούσε το μόνο αναγκαίο και πρόσφορο μέσο που αυτός διέθετε για την ενίσχυση των ισχυρισμών του”.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας στην πρόταση του κάνει λόγο για μία συνομιλία που αφορούσε σε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στην πρόταση του “η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του γ.γ της Κυβέρνησης και ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος τρίτων προσώπων σε αυτό ελεύθερη. Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου…. Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρούμενων αυτών καθηκόντων, υπόκεινται σε έλεγχο και κριτική”.

Καταλήγοντας ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι το ο βαθμός της εμπιστευτικότητας της συζήτησης προκύπτει και από την κατάθεση του Τάκη Μπαλτάκου.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι του Ηλία Κασιδιάρη έχει το συμβούλιο εφετών .

Exit mobile version