Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανιστόρητος ο Τσίπρας: Κατακρεούργησε στο Ευρωκοινοβούλιο την ρήση του Θεμιστοκλή!

Ανιστόρητος ο Τσίπρας: Κατακρεούργησε στο Ευρωκοινοβούλιο την ρήση του Θεμιστοκλή!

Μια απίστευτη γκάφα του Αλέξη Τσίπρα, κατά την ομιλία του το πρωί της Τετάρτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από τα συστημικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, στις 11:15 το πρωί, μιλώντας στην Ευρωβουλή, ο Τσίπρας διέκοψε τον λόγο του και είπε εκτός χειρογράφου την εξής φράση: «Άκουσον μεν, πάταξον δε». Επειδή, ως γνωστόν, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, ο Τσίπρας πήρε την πασίγνωστη ρήση του Θεμιστοκλή, αλλά στην κυριολεξία «της άλλαξε τα φώτα», αφού η ακριβής έκφραση του Αθηναίου ήταν «Πάταξον μεν, άκουσον δε»!

Έτσι, όμως, όπως την… κατακρεούργησε ο Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο, εννόησε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ήθελε να πει ο Θεμιστοκλής, αφού ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Ευρωπαίους πρώτα να τον ακούσουν και μετά να τον χτυπήσουν, κάτι το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είπε ο Θεμιστοκλής.

Για την ακρίβεια και την Ιστορική Αλήθεια ο Θεμιστοκλής απηύθυνε αυτή την φράση-έκκληση στον Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη, κατά την διάρκεια της αντιδικίας τους για την τακτική που θα έπρεπε να κρατήσουν οι Έλληνες στην ναυμαχία της Σαλαμίνας. Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν από τον Θεμιστοκλή όταν ο Ευρυβιάδης σήκωσε την ράβδο του για να τον χτυπήσει. Με απλά σύγχρονα λόγια, ο Θεμιστοκλής είπε «χτύπησέ με, αλλά άκουσέ με», ενώ ο ανιστόρητος και άσχετος πρωθυπουργός της Χώρας δήλωσε το ακριβώς αντίστροφο!

Καταλαβαίνουμε ότι ένας τύπος που γαλουχήθηκε με τις κομμουνιστικές ιδέες και ο οποίος μάλιστα οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1989, όταν δηλαδή κατέρρεε ο κομμουνισμός στην Ανατολική Ευρώπη, αντί να μαθαίνει έστω και  στοιχειωδώς την Ελληνική Ιστορία μάθαινε για τον Μαρξ, τον Ένγκελς, τον Λένιν, τον Στάλιν και τον Μάο.

Ακόμη και εκεί, όμως, είναι «ανεπίδεκτος μαθήσεως» αν κρίνουμε από την προσήλωσή του στον Τσε Γκεβάρα, ο οποίος με τον ιδιότυπο Εθνικισμό του («Πατρίδα ή θάνατος») την απέχθειά του κατά των μαύρων και την πρόταση στον Φιντέλ Κάστρο για την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους ομοφυλόφιλους στην Κούβα δεν είναι και το καλύτερο πρότυπο για τις «αξίες» του Τσίπρα.

Εκτός από τα εντατικά μαθήματα εκμάθησης προφοράς της αγγλικής γλώσσας (θυμάστε την γκάφα του «μαντάμ Μέρκελ»;) που έκανε ο Τσίπρας, τώρα χρειάζεται να κάνει επειγόντως και μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anistorhtos-o-tsipras-katakreourghse-sto-eurwkoinoboulio-thn-rhsh-tou-themi#ixzz3fR3l2HcA

Exit mobile version