Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαρωτικό πολυνομοσχέδιο απαιτούν οι δανειστές – Σφάζονται οι βουλευτές του αντισυνταγματικού τόξου για το ποιος θα το πρωτοψηφίσει!

Σαρωτικό πολυνομοσχέδιο απαιτούν οι δανειστές - Σφάζονται οι βουλευτές του αντισυνταγματικού τόξου για το ποιος θα το πρωτοψηφίσει!

Πέντε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, ζητούν οι δανειστές, προκειμένου να κλείσουν τη συμφωνία για το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Αυτό προέκυψε από το Eurogroup του Σαββάτου, με τους δανειστές να απαιτούν να υλοποιηθούν άμεσα πέντε προαπαιτούμενα για να κλείσουν τη συμφωνία.

Τα νομοσχέδια θα περιλαμβάνουν την ψήφιση των νομοσχεδίων για το νέο καθεστώς ΦΠΑ, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την κατάργηση των μονοπωλίων.

Τι περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση

ΦΠΑ: Στον συντελεστή 6% μένουν μόνο φάρμακα και τα βιβλία. Στο συντελεστή 13% θα μείνουν τα βασικά τρόφιμα, η ενέργεια (λογαριασμοί ΔΕΗ και φυσικού αερίου) και τα ξενοδοχεία. Στο συντελεστή 23% ανεβαίνει η εστίαση και τα βασικά συσκευασμένα τρόφιμα. Προς κατάργηση βαίνουν οι μειωμένοι συντελεστές σε τέσσερα νησιά Μύκονο, Σαντορίνη, Κω και Ρόδο με κριτήριο το υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα. Στα άλλα νησιά του Αιγαίου διατηρείται η έκπτωση 30%.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αυξάνεται η ποινή (μείωση σύνταξης) από το 6% στο 16% για τις πρόωρες αποχωρήσεις. Καταργούνται σταδιακά οι ρυθμίσεις για πρόωρες συντάξεις, με στόχο όλοι να συνταξιοδοτούνται από το 2020 στα 62 χρόνια με 40 έτη εργασίας ή στα 67 με λιγότερα χρόνια ασφάλισης Καταργείται σταδιακά το ΕΚΑΣ ως το 2018, με στόχο να αντικατασταθεί από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Αυξάνονται οι εισφορές στον ΟΓΑ Αυξάνονται οι εισφορές υγείας για κύριες και επικουρικές συντάξεις από 4% στο 6% Για τις επικουρικές θα αυξηθούν κατά 3,5% οι βασικές εισφορές κατά τη διάρκεια της εργασίας..

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Θα προχωρήσουν άμεσα η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και η αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Θα προχωρήσει το πλήρες άνοιγμα των επαγγελμάτων με έμφαση σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές.

bankingnews.gr

Υ.Γ. Ήδη ο Τσίπρας έχει επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς του αντισυνταγματικού τόξου, οι οποίοι με την σειρά τους προετοιμάζουν τους πρόθυμους βουλευτές να υπερψηφίσουν τις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sarwtiko-polunomoschedio-apaitoun-oi-daneistes-agwnas-metaju-twn-bouleutwn#ixzz3fgJ4eUkw

Exit mobile version