Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται μνημονιακή λαίλαπα: Σωρεία αιματηρών μέτρων θα ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη!

Έρχεται μνημονιακή λαίλαπα: Σωρεία αιματηρών μέτρων θα ψηφιστούν μέχρι την Τετάρτη!

Γράφαμε προ ημερών ότι ο Τσίπρας θα καταλήξει να υπογράψει δύο μνημόνια αντί ενός. Από ότι όλα δείχνουν στην εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής, που αναμένεται να τελειώσει πολύ αργότερα, επιβεβαιωνόμαστε με τον χειρότερο τρόπο.

Οι «ευρωπαίοι εταίροι» ζητάνε την άμεση νομοθέτηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων, προκειμένου να συγκαλέσουν ξανά το Eurogroup, ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο, το μέγεθος του οποίου ακόμα παραμένει άγνωστο.

Κοιτώντας κανείς τη λίστα με τα προαπαιτούμενα, αντιλαμβάνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μνημόνιο που θα ψηφιστεί μέχρι την Τετάρτη. Δηλαδή ένα μνημόνιο πριν το μνημόνιο. Ιδού τι περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα που θα ψηφίσουν οι συριζαίοι με ένα νόμο και ένα άρθρο:

Επιπροσθέτως των παραπάνω, έχει κυκλοφορήσει και ένα «κείμενο – τέρας» που ουσιαστικά λέει ότι θα ξεπουληθεί ολόκληρη η Ελλάδα με ένα νόμο και ένα άρθρο, αφού στην ανεξαρτητοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ γράφει ότι 50 δισ. δημόσιας υπηρεσίας θα μεταφερθούν εκεί για άμεση ιδιωτικοποίηση, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταφερθεί στο Λουξεμβούργο. Όμως το συγκεκριμένο κείμενο πιθανόν είναι μορφή πίεσης για άμεση σύναψη συμφωνίας.

Το βέβαιο είναι ότι πέρα από τις τερατολογίες ο Τσίπρας ερχόμενος στην Αθήνα έχει πολλές δουλειές να κάνει. Κατά πρώτον να οργανώσει τη συγκυβέρνηση του μνημονίου, που θα ψηφίσει το πρώτο «μικρό» μνημόνιο, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και ακολούθως να καταρτίσει και να καταθέσει με τη μορφή του κατεπείγοντος το νέο μνημόνιο.

Και μετά θα αρχίσει να διαπραγματεύεται το «μεγάλο» μνημόνιο!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erchetai-mnhmoniakh-lailapa-swreia-aimathrwn-metrwn-tha-pshfistoun-mechri-t#ixzz3fhhbRZOR

Exit mobile version