Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κουτοπονηριές – Ανέλ: Στηρίζουμε την κυβέρνηση του Μνημονίου, αλλά θέλουμε να ψηφίσουν άλλοι τα μέτρα

Κουτοπονηριές – Ανέλ: Στηρίζουμε την κυβέρνηση του Μνημονίου, αλλά θέλουμε να ψηφίσουν άλλοι τα μέτρα

Πολλοί προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την δήλωση του Πάνου Καμμένου, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία λέει «όχι» στα μέτρα, αλλά στηρίζει την συγκυβέρνηση, αποκλείοντας μάλιστα την συμμετοχή του σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού».

Το πιο σωστό σχετικά με αυτή την δήλωση, ειπώθηκε από καθεστωτικό δημοσιογράφο: «Στα Βαλκάνια είμαστε και όλα γίνονται». Αυτή την βαλκανοποίηση της ελληνικής πολιτικής ή αλλιώς την κουτοπονηριά των ψεκασμένων, την διευκρίνισε η Ξουλίδου πριν από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Ιδού τι είπε:

«Οι βουλευτές βούλονται, δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας, μπορούν να περάσουν από τα άλλα κόμματα τα μέτρα, όμως η κυβέρνηση δεν πέφτει. Το “όχι” που υποστήριζα την πρώτη φορά ισχύει και σήμερα. Αυτά που έρχονται τώρα είναι πολύ παραπάνω από αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις “κόκκινες” γραμμές που τουλάχιστον και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν συμφωνήσει και οι άλλοι αρχηγοί των κομμάτων»

Κατάλαβε κανείς τίποτα; Προφανώς και όχι, αφού το «όχι» που υποστήριζε η Ξουλίδου την πρώτη φορά, εν τέλει έγινε πανηγυρικό «ναι» στην εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να φέρει αυτό το αίσχος για συμφωνία. Τι σχεδιάζουν να κάνουν οι Ανέλ σε αυτή την περίπτωση και προβαίνουν σε όλες αυτές τις αινιγματικές δηλώσεις;

Ουσιαστικά ο προεδροπάνος είναι παγιδευμένος ανάμεσα στις βόλτες με τα ελικόπτερα και την έξοδό του από την πολιτική ζωή του τόπου. Ακόμα δεν γνωρίζουν αν θα ψηφίσουν τα μέτρα. Αυτό που θα σταθμίσουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι κατά πόσο μπορούν να κοροϊδέψουν τον Λαό, καταψηφίζοντας εκ του ασφαλούς τα μέτρα (με δεδομένο ότι αυτά θα περάσουν με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Μπόμπολα), αλλά συνεχίζοντας να παρέχουν στήριξη στην κυβέρνηση του Μνημονίου.

Το τι θα πράξουν εν τέλει παραμένει άγνωστο, αλλά και αδιάφορο. Ψηφίσουν, δεν ψηφίσουν τα μέτρα, καταγράφονται ως οι «εταίροι πλήρους ευθύνης» μίας συγκυβέρνησης που έφερε ένα εθνοκτόνο μνημόνιο 86 δισ. ευρώ, το οποίο θα εξαθλιώσει τους Έλληνες και θα ξεπουλήσει την Πατρίδα. Ακόμα χειρότερα, το έπραξαν αυτό έχοντας λάβει ξεκάθαρη, νωπή και ΔΙΠΛΗ λαϊκή εντολή να μην το πράξουν.

Υ.Γ. Σε νεότερη δήλωσή του ο Καμμένος τόνισε ότι θα ψηφίσει μόνο τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Και αν έρθουν ανακατεμένα ή “με ένα νόμο και ένα άρθρο” τι θα κάνεις Πανούλη; Προφανώς γαργάρα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/koutoponhries-anel-sthrizoume-thn-kubernhsh-tou-mnhmoniou-alla-theloume-na#ixzz3fqwUB9N8

Exit mobile version