Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βαρουφάκης επιβεβαιώνει Χρυσή Αυγή: Ο Τσίπρας ψήφισε «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα!

Βαρουφάκης επιβεβαιώνει Χρυσή Αυγή: Ο Τσίπρας ψήφισε «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα!

Μια γνωστή παροιμία λέει ότι «από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Παραφράζοντάς την, μπορούμε να πούμε ότι από ναρκισσιστή και αλαζόνα μαθαίνεις τα παρασκήνια της πολιτικής ζωής του Τόπου. Από την στιγμή που ο Βαρουφάκης έφυγε κλωτσηδόν από την κυβέρνηση, ανοίγει συχνά το στόμα του για να κάνει δηλητηριώδη σχόλια για το σχήμα στο οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό ανήκε.

Σε μια ακόμη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει κάτι, το οποίο ολοένα και περισσότεροι Έλληνες έχουν για τα καλά αντιληφθεί. Ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν ήθελε την επικράτηση του «όχι».

Για την ακρίβεια, ο Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και στα όσα ακολούθησαν, είπε ότι «ο Ελληνικός Λαός υπερέβη την ηγεσία του. Εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος, στο Μαξίμου εισήλθα πετώντας στα σύννεφα με προσδοκίες για την απίστευτη γενναιότητα ενός Ελληνικού Λαού. Πολύ σύντομα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μια αρνητικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του πώς θα διαχειριστούμε αυτό το όχι. Μερικές ώρες αργότερα επέστρεψα στο διαμέρισμά μου και υπέγραψα την παραίτησή μου».

Ο Βαρουφάκης «δίνει στεγνά» τον Τσίπρα ως έντονα προβληματισμένο για το πώς θα χειριστεί το «όχι». Σαν να περίμενε, δηλαδή, ο πρωθυπουργός (και πολύ περισσότερο να εργαζόταν γι’ αυτό) το «ναι». Είναι σίγουρο ότι η ρήξη στις σχέσεις του Τσίπρα με τον Βαρουφάκη θα φέρει κι άλλες ενδιαφέρουσες (όσο και ανατριχιαστικές) λεπτομέρειες του βίου και της πολιτείας της νυν συγκυβέρνησης αυτό το χρονικό διάστημα από τις 25 Ιανουαρίου και μετά.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/baroufakhs-epibebaiwnei-chrush-augh-o-tsipras-pshfise-nai-sto-dhmopshfisma#ixzz3ftPSPeNm

Exit mobile version