Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από τον Σημίτη στον Δραγασάκη: η Αριστερά ευχαριστεί διαχρονικά τους Αμερικανούς

Από τον Σημίτη στον Δραγασάκη: η Αριστερά ευχαριστεί διαχρονικά τους Αμερικανούς

«Ευχαριστούμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωνε μετά κομπασμού ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, το 1996, λίγες μόλις ώρες μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Σχεδόν είκοσι έτη μετά, το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ που πλέον ονομάζεται Σύριζα, δια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ευχαρίστησε ξανά τις ΗΠΑ, σε μια διαχρονική αποτύπωση και έκφραση του ραγιαδισμού το οποίο χαρακτηρίζει το «δημοκρατικό» τόξο.

Με αφορμή την επίτευξη της κάθε άλλο παρά έντιμης συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, η οποία και συνοψίζεται στο εθνοκτόνο Μνημόνιο 3, το εξέχον στέλεχος του Σύριζα και ο εκτελών χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ευχαρίστησε δημοσίως την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή της κατά τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

«Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως την αμερικανική κυβέρνηση και τον κ. Ομπάμα καθώς χωρίς τη βοήθεια και την επιμονή τους η συμφωνία να περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους, ίσως να μην τα είχαμε καταφέρει», δήλωσε ο Δραγασάκης.

«Χάρη στη μεσολάβηση των ΗΠΑ κατανοήθηκε από την πλευρά των Ευρωπαίων η ανάγκη για την επίτευξη συμφωνίας», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας πως «σε θέματα όπως τα εργασιακά οι ΗΠΑ άσκησαν σφοδρή πίεση». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «η παρέμβαση των ΗΠΑ αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός»!

Διαχρονικά λοιπόν, καθίσταται ξεκάθαρη η σχέση υποτέλειας μεταξύ της ελληνόφωνης αριστεράς των κρατικοδίαιτων και των βολεμένων με τις ΗΠΑ, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και τον ειρωνικό χαρακτηρισμό «αμερικανομαρξιστές», ο οποίος συμπυκνώνει σε όλο της το βάθος την απάτη της μεταπολιτευτικής, διεθνιστικής αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apo-ton-shmith-ston-dragasakh-h-aristera-eucharistei-diachronika-tous-ameri#ixzz3fx4PjEpV

Exit mobile version