Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από την καταστροφική συμφωνία του «δημοκρατικού τόξου» και της κυβέρνησης με τους δανειστές τοκογλύφους και τόσο ο Economist όσο και η S&P σημειώνουν το αυτονόητο, ότι η χώρα απλά πήρε παράταση για έξοδο από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s το βασικό σενάριο παραμένει πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και απλά παρατάθηκε χρονικά το αναπόφευκτο. O Economist αναφέρει ότι περί το 2019, την στιγμή δηλαδή που η Ελλάδα θα έχει ξεπουλήσει στους δανειστές ότι πολυτιμότερο διαθέτει όπως τον ορυκτό πλούτο, την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, τις τράπεζες, την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, την αγροτική γη, τις ΔΕΚΟ, τα νησιά και τις βραχονησίδες και ότι άλλο διαθέτει αξία. Ο Economist αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί λόγω των πολύ σκληρών μέτρων τα οποία δεν θα επιτρέψουν ποτέ στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει, συνεπώς δεν θα υπάρχει καμία άλλη λύση πέραν αυτής του Grexit.
Πτώχευση λοιπόν, έξοδος από το Ευρώ και την Ε.Ε. Τρόμος ή ελπίδα; Χάος ή αναγέννηση;
Η ελληνική οικονομία σήμερα
Η οικονομική κρίση των ημερών μας έχει προκαλέσει εξαιρετικά προβλήματα όπως πολυάριθμες χρεοκοπίες επιχειρήσεων και νοικοκυριών, απότομο περιορισμό της ρευστότητας οδηγώντας την οικονομία στον κύκλο της καταστροφής επειδή η μείωση της Εθνικής Παραγωγής δημιούργησε ανεργία η οποία στην συνέχεια δημιούργησε περιορισμό της αγοραστικής δύναμης μείωση της ζήτησης και ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό της όποιας παραγωγής, αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η χώρα να οδηγηθεί στις δαγκάνες των διεθνών τοκογλύφων και στα μνημόνια. Οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα απεγκλωβισμού από το διεθνές τοκογλυφικό σύστημα καταγγέλλοντας το δημόσιο «χρέος» της και επιλέγοντας τον δρόμο προς την Εθνική Παραγωγή και ανασύσταση της πραγματικής οικονομίας είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει την επίθεση των «δανειστών» με μαζική εκροή χρημάτων, διακοπή χρηματοδότησης κλείσιμο τραπεζών και πάγωμα της λειτουργίας κράτους και αγοράς (το είδαμε τις τελευταίες μέρες στην σκέψη μόνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε μόνο και μόνο να. διαπραγματευθεί). Η πολυεπίπεδη κατάλληλη προετοιμασία, είναι το αντίδοτο στις αναμενόμενες επιθέσεις.
Από την επιστήμη της οικονομικής θεωρίας στην επιστήμη της οικονομικής πολιτικής
Η αυτάρκεια και η πραγματική οικονομία, όπως επίσης η απελευθέρωση κράτους και πολιτών από την δουλεία των τόκων, πρέπει να αποτελούν τον μέγιστο στόχο της κυβέρνησης εκείνης η οποία θα κληθεί νομοτελειακά κάποια στιγμή να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να απελευθερώσει την χώρα από τα δεσμά των τοκογλύφων και από τα δεσμά του ευρωπαϊκού νομίσματος. Η οικονομία θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τον λαό. Μια πολιτικά κατευθυνόμενη οικονομία στην οποία θα προέχει το συνολικό συμφέρον του ατομικού. Η οικονομική πολιτική ως μέρος της συνολικής πολιτικής θα πρέπει να αποφασίζει ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού και να προέχει το συνολικό όφελος, που πηγάζει από τα ενδιαφέροντα του συνόλου των πολιτών και όχι από τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Δεν θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις με την βοήθεια αριθμών και στατιστικών αλλά με την λεπτομερή παρατήρηση όλων των αναγκών της κοινωνίας μέσω των δυνάμεων που θα έχουν βαθύτερη γνώση των σχέσεων όλων των οικονομικών συντελεστών. Οι αριθμοί και οι οικονομικές τεχνικές και τακτικές, δεν θα καθορίζουν την οικονομική πολιτική αλλά θα αποτελούν απλά εργαλεία. Η οικονομική πολιτική θα πρέπει να εξασφαλίζει την εργασία, την αμοιβή, την ασφάλεια και την ιδιοκτησία σε όλους και όχι να εξυπηρετεί το άυλο χρήμα και τους αριθμούς. Τέλος σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η οικονομική πολιτική να συνιστά ένα αστυνομικό σύστημα για τις επιχειρήσεις. Στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία και η σωστή διαπαιδαγώγηση ενός καινούριου οικονομικού ανθρώπου.
Οι οικονομικές θεωρίες που στις μέρες μας καθοδηγούν την οικονομική πολιτική της χώρας μας θα πρέπει να μετατραπούν απλά, σε εργαλεία επιστημονικής έρευνας των στατιστικών και των οικονομικών τεχνικών μετατρέποντας την οικονομία σε υπηρέτη της πολιτικής και όχι το αντίστροφο, εξυπηρετώντας μεταξύ άλλων και τα διαρκή και καυτά γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Βασικά οικονομικά σημεία ενός νέου υγιούς κράτους
-Υποχρεωτική εργασία για όλους και αυστηρός έλεγχος των εισοδημάτων που δεν προέρχονται από την εργασία. Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών που σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.
-Αναδιάταξη της εθνικής μας οικονομίας και επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής. Πρώτος στόχος η ελληνική αυτάρκεια σε όλα τα βασικά είδη διαβιώσεως. Τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και όπλα χρειάζεται ένα κράτος για να επιβιώσει ελεύθερο και για να αναπτυχθεί.
– Διαγραφή χρεών των Ελλήνων αγροτών-κτηνοτρόφων-αλιέων.
-Διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια.
-Άμεση εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου.
-Απελευθέρωση από την δουλεία των τόκων.
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και δημιουργία μιας ισχυρής Εθνικής Τράπεζας.
-Δημιουργία συνθηκών για άμεση ανάπτυξη υγιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και διατήρηση τους.
* Η ανάπτυξη πολεμικής βιομηχανίας θα είναι ξεχωριστό και απαραίτητο συστατικό της ευρύτερης οικονομικής πολιτικής.
Εθνική Παραγωγή και Εθνικό Νόμισμα
Η ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ θα πρέπει να στηριχτεί σε μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική με διατήρηση των φόρων σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, έως και tax free με ορισμένα κριτήρια. Η κρατική υποστήριξη της βιομηχανικής και βιοτεχνικής παραγωγής σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μπορούν άμεσα να εκτοξεύσουν τον ρυθμό ανάπτυξης σε πολύ υψηλό ποσοστό, ενώ η Εθνική Παραγωγή μπορεί αμέσως να υπερδιπλασιαστεί μειώνοντας στο ελάχιστο την τεράστια ανεργία σε συνδυασμό με την άμεση αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Οι πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων, θα αυξηθούν μέσα σε λίγους μήνες. Η πραγματική οικονομία θα εκτοξευτεί με την μεγάλη εσωτερική ανάπτυξη που θα επιφέρει η μεγάλη επιστροφή στην Εθνική Παραγωγή.
Η βασική δυνατότητα να υποτιμηθεί το Εθνικό Νόμισμα θα λειτουργούσε θετικά αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και τις εξαγωγές. Η αύξηση των τιμών των ελληνικών προϊόντων λόγω αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες εκτός του ότι θα είναι παροδική, θα μπορεί να ισοσκελιστεί με την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής πρώτων υλών (η χώρα μας διαθέτει τα πάντα) αλλά και με την ποιοτική βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων. Για την αποφυγή ή την αντιμετώπιση πιθανών ελλειμμάτων στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών και για να μην μειωθούν τα ελληνικά συναλλαγματικά αποθέματα θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα πολύ απλό σχέδιο με στόχο την ρύθμιση των εμπορικών συναλλαγών με το εξωτερικό:
-Περιορισμός των εισαγωγών πρώτων υλών και τροφίμων.
-Ενίσχυση των εξαγωγών με διάφορους τρόπους όπως οι επιδοτήσεις.
-Διακρατική ανταλλαγή προϊόντων χωρίς την ανάγκη συναλλάγματος.
-Μετατόπιση του εμπορίου προς πάσα γεωγραφική κατεύθυνση.
Βασικό εργαλείο εξοικονόμησης συναλλάγματος είναι η αύξηση της εγχώριας παραγωγής πρώτων υλών (η χώρα μας διαθέτει αλουμίνιο, σιδηρομεταλλεύματα, ενέργεια, υδρογονάνθρακες κλπ). Βέβαια η χώρα μας έχει τεράστια εξωτερικά χρέη και μια υποτίμηση του νομίσματος θα αύξανε δυσανάλογα τα χρέη (σε δραχμές) και τους τόκους των χρεών επίσης, προκαλώντας ελλείμματα στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών και στον προϋπολογισμό του κράτους.
Εδώ είναι που η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να αναστείλει τις πληρωμές τόκων και δανείων όσον αφορά τα εξωτερικά χρέη όντας ήδη προετοιμασμένη και απαλλαγμένη έστω και μονομερώς από τις διάφορες μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά κυρίως προετοιμασμένη ώστε να μπορεί να στηριχθεί στα δικά της πόδια, όπως νωρίτερα θα είχε προετοιμάσει την διαχείριση του GREXIT και την επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα. Οι ξένοι θα έπρεπε να αγοράζουν τα προϊόντα μας από την εγχώρια αγορά (από το εσωτερικό της Ελλάδος δηλαδή αφού μόνο εδώ θα αναγνωρίζεται η δραχμή ως νόμισμα για την διενέργεια συναλλαγών. Επομένως θα πρέπει προηγουμένως να ανταλλάσουν το νόμισμα τους με δραχμές σαν να είναι δηλαδή η δραχμή αποθεματικό νόμισμα. Έτσι η Ελλάδα δεν θα είναι εκτεθειμένη στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις των άλλων ισχυροποιώντας σταδιακά το δικό μας νόμισμα.
Όπως διαπιστώνουμε με τα παραπάνω περιληπτικά, λύσεις υπάρχουν ακόμη και όταν οι έλληνες πολίτες πιστεύουν ότι έρχεται το τέλος του κόσμου επειδή «έκλεισαν» οι τράπεζες λίγες μέρες. Αρκεί η χώρα μας να προβεί σε οργανωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και την δουλεία των τόκων, να βασιστεί μόνο στις δικές της δυνάμεις και να περιορίσει στο λιγότερο δυνατό χρονικό πλαίσιο τις όποιες αρχικές αναταράξεις θα παρουσιαστούν στην καθημερινότητα μας, έως ότου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με στόχο την επιστροφή στην Εθνική Ανεξαρτησία.
Όπως αντιλαμβάνεστε, το GREXIT με σωστή του διαχείριση, είναι αναγκαίο «κακό». Σημασία έχει ποια διακυβέρνηση θα το διαχειριστεί. Εάν οι πολίτες δεν εμπιστευτούν την διακυβέρνηση της χώρας στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρχει μόνο μνημόνιο και κατά καιρούς ανόητες και άκαρπες προσπάθειες ανίκανων πολιτικάντηδων να προσπαθούν να… «διαπραγματευτούν» και τότε η Πατρίδα μας θα παραμείνει για πάντα δέσμια των τοκογλύφων.
Σταύρος Καρεφυλλάκης μέλος Κ.Ε Χρυσής Αυγής
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ptwcheush-chaos-h-anagennhsh#ixzz3g3tiljFs