Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε κατάσταση διάλυσης η ΕΛ.ΑΣ. στην Θεσσαλονίκη: Τα μισά οχήματα είναι ακινητοποιημένα

omada-dias__article

Το γενικό ξεχαρβάλωμα που επικρατεί στη Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής έχει τις επιπτώσεις του και στην λειτουργία της Αστυνομίας. Ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη οι δομές της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη αποσύνθεση, καθώς οι πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις έχουν επιφέρει την ακινητοποίηση σχεδόν των μισών(!) περιπολικών και μοτοσικλετών, ενώ την ίδια ώρα τα αστυνομικά τμήματα έχουν ξεμείνει παντελώς από γραφική ύλη και αναλώσιμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Δημήτρης Παδιώτης στην εφημερίδα «Δημοκρατία»:

«Η κατάσταση είναι απελπιστική. Τα πάντα υπολειτουργούν αυτή τη στιγμή στην ΕΛ.ΑΣ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα οχήματα σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, καθώς τον προηγούμενο μήνα τα κονδύλια για ανταλλακτικά και συντηρήσεις ήταν ελάχιστα. Αν δεν υπάρξει ένεση χρηματοδότησης, τους επόμενους μήνες τα πράγματα αναμένονται πολύ χειρότερα, κινδυνεύουμε να μείνουμε με ελάχιστα περιπολικά».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η δραματική κατάσταση στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχουν εξαντληθεί τα φύλλα χαρτιού, τα στυλό και γενικότερα όλα τα είδη γραφικής ύλης, όπως επίσης και τα τόνερ για τα εκτυπωτικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αστυνομικοί να εκτυπώσουν υπηρεσιακά έγγραφα!

Όπως περιγράφει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ «πολλές υπηρεσίες κρατούνται ζωντανές χάρη στην αυταπάρνηση των συναδέλφων, που σε πολλές περιπτώσεις βάζουν το χέρι στην τσέπη ή παρακαλάνε συναδέλφους να φέρουν στην υπηρεσία στυλό και φύλλα χαρτιού»Σε μια εποχή που η εγκληματικότητα πραγματικά κάνει θραύση, ευρισκόμενη σε απίστευτη έξαρση, το κράτος κάνει ό,τι μπορεί  για να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας, η οποία είναι «χρήσιμη» και διευκολύνεται μόνο όταν είναι να προστατέψει την κυβέρνηση και τα στελέχη της από την οργή και τις διαδηλώσεις του Ελληνικού Λαού που πλήττεται από την συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική.

Γιώργος Μάστορας 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-katastash-dialushs-h-el.as.-sthn-thessalonikh-ta-misa-ochhmata-einai-aki#ixzz3g3w0hTER

Exit mobile version