Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πώς τα σχέδια του «ναι» εξυπηρετούνται με την διαστρεβλωτική ερμηνεία του «ΟΧΙ»

Πώς τα σχέδια του «ναι» εξυπηρετούνται με την διαστρεβλωτική ερμηνεία του «ΟΧΙ»

Σε πρόσφατο άρθρο του στον Guardian ο νομπελίστας Joseph Stiglitz, υπό τον τίτλο «πώς θα ψήφιζα στο ελληνικό δημοψήφισμα», λέει και τα εξής:

«Τα οικονομικά, πίσω από το πρόγραμμα, που επέβαλε η Τρόικα πριν πέντε χρόνια στην Ελλάδα, υπήρξαν αβυσσαλέα και είχαν αποτέλεσμα σε μια 25% απώλεια του ΑΕΠ. Δεν μπορώ να σκεφτώ ύφεση, που να είχε υπάρξει ποτέ, πλέον σκόπιμη και με τόσο καταστροφικές συνέπειες…

Είναι εκπληκτικό ότι η Τρόικα δεν έχει ακόμα αποδεχθεί την ευθύνη… Αλλά αυτό που είναι πλέον εκπληκτικό είναι ότι οι ηγέτες της Ευρώπης δε  έμαθαν. Η Τρόικα ακόμα ζητάει να έχει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα (εκτός πληρωμών τόκων) 3,5% του ΑΕΠ το 2018… Οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο έχουν καταδικάσει τον στόχο, ως τιμωρητικό, γιατί θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε βαθύτερη ύφεση.

Πράγματι, ακόμα και εάν το χρέος της Ελλάδας αναδιαρθρωθεί πέραν κάθε φαντασίας, η χώρα θα παραμείνει σε ύφεση, εάν οι ψηφοφόροι δεχθούν στο δημοψήφισμα τον στόχο της Τρόικα… Καμμία εναλλακτική, αποδοχή ή απόρριψη των όρων της Τρόικα δεν θα είναι εύκολη και αμφότερες θα έχουν τεράστιο ρίσκο. Το «ναι» θα σημάνει ύφεση χωρίς τέλος.

Ίσως μία καθημαγμένη χώρα, που θα έχει πουλήσει όλα της τα περιουσιακά στοιχεία και της οποίας οι ευφυείς νέοι άνθρωποι θα έχουν μεταναστεύσει, ίσως τελικά τύχει ελάφρυνσης χρέους, ίσως έχοντας συρρικνωθεί σε μία οικονομία μεσαίου εισοδήματος,  η Ελλάδα, τελικά, να λάβει βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα. Όλα δε αυτά ίσως συμβούν στην επόμενη δεκαετία ή ίσως στην μεθεπόμενη».

Αυτό που ίσως δεν υπολόγιζε ο Stiglitz είναι ότι η θριαμβευτική επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μετατρεπόταν από την εγχώρια κυβέρνηση σε μεταλλαγμένο (και πολύ χειρότερο σε μνημονιακό περιεχόμενο) «ναι». Ο εφιάλτης, τον οποίο περιέγραφε ο Stiglitz, μιας Χώρας με ύφεση και συνεχιζόμενη προλεταριοποίηση του Λαού της, για μια εικοσαετία περίπου, έχει ήδη πάρει (νέα) έγκριση από το Κοινοβούλιο για να οδηγήσει σ΄έναν εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό Αρμαγεδδώνα.

Τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας ξεπουλιούνται, και το χειρότερο είναι ότι αυτή η ληστεία της Δημόσιας Περιουσίας της Χώρας πραγματοποιήθηκε πάνω στην εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού, ο οποίος είπε «όχι» στην πρόταση των διεθνών τοκογλύφων στις 5 Ιουλίου για να έρθει μια πολύ χειρότερη σε πρακτική εφαρμογή συμφωνία την Δευτέρα 13 Ιουλίου. Η κυβέρνηση έδρασε ξεκάθαρα ως «Δούρειος Ίππος» των εταίρων και των δανειστών, προδίδοντας την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pws-ta-schedia-tou-nai-ejuphretountai-me-thn-diastreblwtikh-ermhneia-tou-oc#ixzz3g9VWxa1C

Exit mobile version