Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Θράκη σε κίνδυνο: Κεμαλική φιέστα στη Ξάνθη για τον τούρκο αρχιπράκτορα Μεχμέτ Χιλμή

Η Θράκη σε κίνδυνο: Κεμαλική φιέστα στη Ξάνθη για τον τούρκο αρχιπράκτορα Μεχμέτ Χιλμή

Επετράπη για ακόμη μία φορά, η δηµόσια ηρωοποίηση ενός ανθέλληνα πράκτορα.

Με τελετή που οργανώθηκε στις 25 Ιουνίου, τιμήθηκε η 84η επέτειος από τον θάνατο του Μεχμέτ Χιλμή του τουρκοπράκτορα, δασκάλου, δημοσιογράφου και συνιδρυτή της παράνομης Τούρκικης Ένωσης Ξάνθης. Η τελετή άρχισε με ομιλία από τον πρόεδρο της παράνομης ΤΕΞ Αχμέτ Κούρτ. Ακολούθως για την ζωή και την δράση του Μεχμέτ Χιλμή ενημέρωσε το μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε.Ξ. Μουρτεζά Σινίκοβαλί. Στη συνέχεια μίλησε ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Μετά από τις ομιλίες ο Μετίν Καραχότζα-καθηγητής Θρησκευτικών του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Μουζαφέρ Σαλίχογλου ανέγνωσε Κοράνι και η τελετή περατώθηκε με προσευχή που έκανε ο ψευτομουφτής Ξάνθης.

Στην τελετή εκτός από την ηγεσία της ΤΕΞ και τον ψευτομουφτή Ξάνθης παραβρέθηκαν ο τοπικός υπάλληλος του προξενείου Ισμάηλ Ντικμέ, ο πρόεδρος του συλλόγου ΕΠΑΘιτών διδασκάλων Νουρετίν Κιγιτζί, η ηγεσία του μειονοτικού λυκείου Ξάνθης Μουζαφέρ Σαλίχογλου, οι πρώην πρόεδροι της ΤΕΞ, Ριζά Κιρλιντοκμέ, Οζέρ Αχμέτογλου, Χικμέτ Τζεμίλογλου και Μεχμέτ Χατζιχαλίλ. Όλα τα τσιράκια του τούρκικου προξενείου αντάμα, στο συνηθισμένο τους μοτίβο του ανθελληνισμού και υπό το καθιερωμένο σύστημα της απόλυτης ατιμωρησίας.

Γιατί όμως αγωνίζεται τόσο το τουρκοπροξενείο για τη μνήμη του Χιλμή;

Διότι ήταν από τούς πρωτεργάτες του κεμαλισμού στην Ελληνική Θράκη. Η σύνδεση του Χιλμή με το τουρκικό προξενείο και την τουρκική πρεσβεία της Αθήνας, η συνεργασία του και η στήριξη του από αυτούς, αποδεικνύεται από τη μελέτη του αρχειακού υλικού. Πέρα από την προσωπική του δράση στα χώρια της περιοχής της Ξάνθης, ίδρυσε το 1927 και το 1928 στην Ξάνθη και την Κομοτηνή τις «Ενώσεις Τούρκων Νέων», οργανώσεις που προσέφεραν με την ”πολιτιστική” τους δράση σημαντικό έργο στην κατεύθυνση της αφομοίωσης των κεμαλικών μεταρρυθμίσεων και άσκησαν παράλληλα σημαντικό προπαγανδιστικό έργο. Ο Μεχμέτ Χιλμή καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και απελάθηκε από τη χώρα μας ως πράκτορας της Τουρκίας. Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν, που εργάστηκε ως κατάσκοπος σε βάρος της Ελλάδας, τιμούν οι σημερινοί του “συνάδελφοι”.

Αυτόν έχουν ως πρότυπο η ηγεσία του μειονοτικού λυκείου Ξάνθης κι ο σύλλογος των καθηγητών της ΕΠΑΘ; Αυτήν την ιστορία διδάσκουν στους νέους Έλληνες μουσουλμάνους; Αυτούς τους ήρωες τους μαθαίνουν να τιμούν; Μήπως τα μειονοτικά σχολεία κι εκπαιδευτήρια έχουν μετατραπεί, υπό την αιγίδα πάντα του ένοχου τουρκικού προξενείου, σε φυτώρια πρακτόρων;

“Με έλεος και ευγνωμοσύνη τιμήσαμε τον Μεχμέτ Χιλμή, την περηφάνια των τούρκων της δυτικής Θράκης” λέει ο ψευτομουφτής Μέτε. Αφήνουμε δηλαδή ως έθνος, για ακόμα μία φορά το τουρκικό προξενείο, με πρωτεργάτες τους ανθέλληνες, ψευτομουφτή Ξάνθης κι όλα τα ‘’επιφανή’’ πρακτόρια της μειονότητας, να εξαπολύουν ύβρεις κι απειλές κατά της Ελλάδας και να εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία τις ιρρεδεντιστικές τάσεις τους για την Θράκη, στον αγώνα τους για την ανεξαρτητοποίησή της κι εν συνεχεία για το ποθούμενό τους, την ενσωμάτωσή της στην Τουρκία. Η Θράκη βρίσκεται εδώ και χρόνια ανάμεσα σε δύο πυρά. Από τη μία οι τραγικά αδιάφορες κυβερνήσεις κι από την άλλη ο επεκτατισμός της Τουρκίας μέσω της ανενόχλητης δράσης των ελεεινών πρακτορίσκων της.

Κρυσταλίδου Κόνι – Τ.Ο. Ξάνθης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-thrakh-se-kinduno-kemalikh-fiesta-sth-janthh-gia-ton-tourko-archipraktora#ixzz3gFAfJPH9

Exit mobile version