Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κραυγή αγωνίας από τον Σταμάτη: Αν μπούμε στην κυβέρνηση, θα γίνει η Χρυσή Αυγή Αξιωματική Αντιπολίτευση!

Κραυγή αγωνίας από τον Σταμάτη: Αν μπούμε στην κυβέρνηση, θα γίνει η Χρυσή Αυγή Αξιωματική Αντιπολίτευση!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί τον εφιάλτη όλων των πτερύγων και των πτυχών του «συνταγματικού τόξου», τότε σε πολιτικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

Ένας, λοιπόν, από τους λόγους -για να μην πούμε ότι είναι και ο κυριότερος-  που η ΝΔ δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί το γεγονός ότι σ’ αυτήν την περίπτωση αυτομάτως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα γινόταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα γράφει η κυριακάτικη Real News γύρω από αυτό το θέμα: «Η Συγγρού εκτιμά ότι η απειλούμενη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε νέες κυβερνητικές συνεργασίες το επόμενο διάστημα, παρά σε ανασχηματισμό. “Δεν μας το ζήτησε κανείς και δεν το έχω σκεφτεί”, δήλωσε ο Ευ. Μεϊμαράκης στη Βουλή για το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης. “Θα το σκεφτούμε, αλλά δεν νομίζω ότι θα μετείχαμε, γιατί δεν θεωρώ ότι αυτά είναι λύσεις”, τόνισε. Ο βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, επισημαίνει ότι αν συμμετείχε η ΝΔ στην κυβέρνηση, θα υπήρχε μια ακόμη παράπλευρη απώλεια. Τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τον αναλάμβανε η Χρυσή Αυγή».

Μετά τον Μεϊμαράκη και ο βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ομολογεί τον πραγματικό λόγο, για τον οποίο η ΝΔ δεν συμμετείχε (ακόμη τουλάχιστον) σε κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάδειξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είχε, πέρα από την θεσμική θωράκισή της, σημαντικό πολιτικό συμβολισμό ότι το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα θα αποτελούσε τον πόλο έλξης όλων των Ελλήνων, οι οποίοι θέλουν να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο νέο (αριστερό) Μνημόνιο και τους άμεσους και έμμεσους υπηρέτες του.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/meta-ton-meimarakh-kraugh-agwnias-kai-apo-ton-stamath-an-summetaschoume-se#ixzz3gZ6hNnWz

Exit mobile version