Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αχαρνές, Καλαμάτα, Κομοτηνή

Τ.Ο. Αχαρνών – Άνω Λιοσίων: Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ομιλία τιμής και μνήμης με αφορμή την μαύρη επέτειο της εισβολής των Τούρκων στην Μεγαλόνησο στις 20 Ιουλίου 1974. Κατά την ομιλία του ο συναγωνιστής Σ.Κ. ανέφερε τα εξής: H περίοδος της Μεταπολίτευσης θα είναι πολύ εύκολο να περιγραφεί από τον ιστορικό του μέλλοντος, ως μια εποχή κατά την οποία το νέο ελληνικό κράτος παρήκμαζε σε όλους τους τομείς. Η ιστορική αυτή περίοδος σημαδεύεται από την πτώση των Απριλιανών και την προδοσία της Κύπρου. Το χρόνιο πρόβλημα της Κύπρου θα μπορούσε να έχει λυθεί ήδη από τα 1964. Τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Λιντον Τζόνσον έκανε προσφορά για την επίλυση του ζητήματος προτείνοντας η Κύπρος να ενωθεί με την Ελλάδα και απ’ την άλλη η Τουρκία να κρατήσει μία βάση στην Χερσόνησο της Καρπασίας ως εγγύηση οτι δεν θα δεχθεί επίθεση. Η πρόταση απερρίφθη λόγω της ματαιοδοξίας του Μακαρίου. Η εισβολή ξεκίνησε το πρωί της 20ης Ιουλίου του 1974 με την απόβαση τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή Πεντεμίλι λίγο έξω από την Κυρήνεια. Η παραλία και όλη η πλευρά του Πενταδάκτυλου που κοιτάζει προς τα παράλια της Τουρκίας ήταν ουσιαστικά αφύλακτη, καθώς οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς ήταν απασχολημένες στο πραξικόπημα που ξέσπασε πέντε μέρες νωρίτερα. Μοιραία, οι Τούρκοι στρατιώτες δεν συνάντησαν καμία ουσιαστική άμυνα και με ευκολία κατέλαβαν αρχικά την παραλία και στη συνέχεια προχώρησαν προς την πόλη της Κυρήνειας.

Τα ραντάρ της Εθνικής Φρουράς είχαν εντοπίσει ήδη από τα μεσάνυχτα της 19 Ιουλίου ύποπτες κινήσεις έξι τουρκικών πλοίων ανοιχτά της Αττάλειας με κατεύθυνση προς την Αμμόχωστο. Το ΓΕΕΦ ωστόσο, θεώρησε πως επρόκειτο για άσκηση και δεν έλαβε κανένα μέτρο. Λίγες ώρες αργότερα, στις 4 το πρωί, άλλα έντεκα τουρκικά πλοία είχαν φθάσει μόλις 15 μίλια έξω από την Κυρήνεια. Επρόκειτο για αποβατικά πλοία. Η Εθνική Φρουρά αντέδρασε όταν ήταν πλέον αργά. Στις 04:45 το πρωί η τουρκική αεροπορία άρχισε τους βομβαρδισμούς, ενώ τα αποβατικά πλοία κινούνταν προς τις ακτές. Η απόβαση ξεκίνησε στις  07:15, η επιστράτευση ωστόσο απ’ το ΓΕΕΦ καθυστέρησε πολύ. Στην Αθήνα το ΓΕΣ διέταζε την ΕΛΔΥΚ να μη βγει από το στρατόπεδό της στο Γερόλακο, κάτι όμως που δεν έπραξε ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ, καθώς πρόλαβε και απομάκρυνε το μεγαλύτερος μέρος της μονάδας, πριν από τους βομβαρδισμούς. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων. Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για εισβολή αλλά για «ειρηνική επέμβαση» με σκοπό την επαναφορά του συνταγματικού σκηνικού στην προτέρα της επεμβάσεως κατάσταση.

Ανακοίνωσε ότι το δικαίωμα για την επέμβασή της ήταν κατοχυρωμένο από τη Συνθήκη Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ας σημειωθεί ότι η συνθήκη είχε ως σκοπό να διαφυλάσσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Έλληνες της Κύπρου έχουν κάθε λόγο να νοιώθουν προδομένοι. Τόσο για την προδοσία της πολιτικής ηγεσίας, του «Η Κύπρος κείται μακράν», όσο και για την προδοσία του ενιαίου αμυντικού δόγματος επί Κων/νου Σημίτη. Η Κύπρος δεν είναι μακριά. Όχι, όσο υπάρχουν οι νεκροί της ΕΛΔΥΚ και δεκάδες ακόμα αγνοούμενοι, όχι όσο ζητούν δικαίωση οι σφαγιασθέντες άμαχοι, όχι όσο αναβοσβήνει τα βράδια η ημισέληνος στον Πεναδάχτυλο.

Τ.Ο. Καλαμάτας – Tο Σάββατο 18/7 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας, ομιλία με θέμα «Τρέχουσα πολιτική Επικαιρότητα» με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα της Τ.Ο. Καλαμάτας, συναγωνιστή Γιαννακόπουλο Γεώργιο. Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο συναγωνιστής Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος ο οποίος ανέγνωσε το μήνυμα του αρχηγού προς τις Τοπικές Οργανώσεις που αφορούσε την ανάγκη της ενότητας και της ετοιμότητας έναντι των ερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Κατόπιν, στο βήμα ανέβηκε ο κεντρικός ομιλητής, ο Γραμματέας της τοπικής μας, συναγωνιστής Γιαννακόπουλος Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόδηλη υποκρισία μιας μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το μνημόνιο δήθεν για λόγους συνειδησιακούς, όταν οι ίδιοι ομολογούν ότι ο πραγματικός λόγος είναι ο φόβος γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής, πράγμα που αποδεικνύεται κι από δηλώσεις τους, όπως «λέμε όχι για να μην γιγαντωθεί η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα» και «καταψηφίζουμε το καταστροφικό για την χώρα μας μνημόνιο αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση». Αν κάποιος συνειδητά καταψηφίζει το καταστροφικό μνημόνιο, δεν είναι δυνατόν η συνείδησή του να του επιτρέπει να στηρίζει την κυβέρνηση που φέρνει αυτήν την καταστροφή, σημείωσε ο συναγωνιστής Γιαννακόπουλος.

Ακολούθως, ο συναγωνιστής Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, την προδοτική στάση του Μακαρίου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τον έναν να καλεί ανοιχτά τους τούρκους να εισβάλουν στην μεγαλόνησο και τον άλλον να δηλώνει το περίφημο: «Η Κύπρος κείται μακράν». Στη συνέχεια ο ομιλητής σημείωσε ότι η μεταπολίτευση, σαράντα ένα χρόνια μετά την εισβολή, δεν έχει να επιδείξει την παραμικρή βελτίωση της θέσεως της Ελληνικής πλευράς στο μεγάλο αυτό εθνικό ζήτημα αλλά μόνο επικίνδυνες εθνικές υποχωρήσεις.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου του 2015, για άλλη μία φορά τα γραφεία της Τ.Ο. Κομοτηνής, γέμισαν από φίλους και υποστηρικτές του Κινήματός μας. Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Γραμματέας της Τοπικής, Συναγωνιστής Τσουμαρέλης Νικόλαος ο οποίος έκανε μία σύντομη ενημέρωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Αναφέρθηκε στις σφοδρές διαμάχες οι οποίες υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη της Κυβέρνησης και μάλιστα από πρωτοκλασάτα στελέχη αυτού του συνεταιρισμού πολιτικών ιδεών που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο μνημόνιο το οποίο ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση, χαρακτηρίστηκε από τον πρώην υπουργό οικονομικών ως μεγάλη ταπείνωση. Η λύση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας προτείνεται μόνο από την Χρυσή Αυγή η οποία στηρίζει την αυτάρκεια μέσω της παραγωγικότητας.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής, Συναγωνιστής Τερζόπουλος Βαλάντης. Κάνοντας μία αναλυτική ιστορική αναδρομή απέδειξε την ιστορική πραγματικότητα για την γέννηση του Μακεδονικού ζητήματος. Αναφέρθηκε στον Στρατάρχη Τίτο,  ο οποίος με τις επεκτατικές του ορέξεις, κατάφερε να ρίξει τον σπόρο της τεχνικής προσπάθειας εθνογένεσης, που βάφτισε με ελληνικό όνομα και χάρισε ελληνικά σύμβολα.  Εκτός των άλλων κατάφερε να διασπάσει και την πνευματική ενότητα της Ορθοδόξου Σερβικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια ανέλυσε την χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το όλο θέμα οι εκάστοτε προδοτικές κυβερνήσεις, δημιουργώντας σοβαρό εθνικό πρόβλημα το οποίο οδηγεί σε δύσκολες εξελίξεις στα Βαλκάνια. Κλείνοντας την ομιλία του ο Συναγωνιστής, επεσήμανε, την αναγκαιότητα της ιστορικής ενημέρωσης, ώστε να προμηθευτούμε τα εφόδια που χρειαζόμαστε, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε λεκτικά τους εχθρούς μας, σύμφωνα με τα ιστορικά μηνύματα.  Στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι σε στάση προσοχής έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, αντιπροσωπεία από την Τ.Ο. Κομοτηνής, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Τοπικής, Συναγωνιστή Τσουμαρέλη Νικόλαο, επισκέφτηκε το χωριό Ν. Σιδηροχώρι, με σκοπό την διανομή έντυπου υλικού του Κινήματός μας και την ενημέρωση των κατοίκων για τις πολιτικές εξελίξεις. Η επαφή των Συναγωνιστών και Συναγωνιστριών με τους κατοίκους του χωριού, έγινε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Πάντα ευπρόσδεκτοι, συνομίλησαν με κάθε ηλικίας άτομα και άκουσαν με προσοχή τα προβλήματά τους. Βασικό θέμα συζήτησης το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση και η μεγάλη κοροϊδία του λαού από την αριστερά η οποία πάντα δήλωνε ότι στήριζε τον εργάτη και τον αγρότη.

Ο ελληνικός λαός για άλλη μία φορά εξαπατήθηκε από τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες και διαπίστωσε ότι τα λόγια τους ποτέ δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις τους. Τα νέα μέτρα σκληρότερα από τα προηγούμενα, με μοναδικό σκοπό  την εξαθλίωση σε μεγαλύτερο βαθμό του έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου. Οι ελπίδες στρέφονται πλέον στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή που έχει ως βασική αρχή, την στήριξη του αγροτικού τομέα. Η μοναδική λύση για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση της χώρας μας είναι ο πρωτογενής τομέας και η παραγωγή. Μόνο με παραγωγικότητα θα ορθοποδήσει η Πατρίδα μας και θα αισθανθούμε και πάλι υπερήφανοι και αυτάρκεις.

Το Ν. Σιδηροχώρι καθαρά αγροτικό χωριό βιώνει εντονότερα το πρόβλημα και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση μη μπορώντας να ακολουθήσουν αυτό που έμαθαν από τους πατεράδες και τους παππούδες τους. Η νέα γενιά επιφυλακτική για τη συνέχιση των αγροτικών εργασιών βλέποντας την κατάντια του συγκεκριμένου τομέα. Με έντονη αγανάκτηση οι γηραιότεροι αγωνιούν για το μέλλον της Πατρίδας μας το οποίο συνεπάγεται με το μέλλον της νέας γενιάς. Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί, να εγγυηθεί αυτό το μέλλον, το οποίο θα στηριχθεί στο αγρότη, στον κτηνοτρόφο, στον εργάτη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn248#ixzz3gbxLj3yy

Exit mobile version