Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι σκοπιανοί συνεχίζουν να καπηλεύονται την Ελληνική Ιστορία – Οι πολιτικάντηδες τους χαρίζουν το όνομα «Μακεδονία»

Οι σκοπιανοί συνεχίζουν να καπηλεύονται την Ελληνική Ιστορία - Οι πολιτικάντηδες τους χαρίζουν το όνομα «Μακεδονία»

Η πρώτη εντύπωση που λαμβάνει κανείς από τους εορτασμούς των γενεθλίων του Έλληνα παντοκράτορα, Αλέξανδρου, στα Σκόπια είναι η θλίψη για την γραφικότητα ενός συνονθυλεύματος, που προσπαθεί να γίνει κράτος, καπηλευόμενο την Ιστορία άλλων λαών.

Σας μεταφέρουμε το δημοσιεύμα:

«Μια ομάδα πολιτών από την πόλη των Σκοπίων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι φέρουν αρχαία γονίδια, γιόρτασαν σήμερα τα γενέθλια του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πρωτεύουσας του νοτιοσλαβικού κράτους, όπου έχει αναγερθεί το άγαλμα του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Οι Σλάβοι των Σκοπίων πιστεύουν ότι είναι οι κληρονόμοι του Αλεξάνδρου, έχοντας αρχαίο αίμα και γονίδια αισθάνονται υποχρεωμένοι να γιορτάσουν τα γενέθλιά στις 22 Ιουλίου ημέρα γέννησης του Αλεξάνδρου, στο άγαλμά του.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν ντυμένοι με κάτι που έμοιαζε με αρχαία φορεσιά, έφεραν τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, φορούσαν χρυσά δακτυλίδια με λιοντάρια και πουκάμισα που είχαν την εικόνα του Αλεξάνδρου. Διάβασαν και σλαβικά ποιήματα που είναι αφιερωμένα στον Αλέξανδρο.

«Η Μακεδονία είναι η μητέρα του κόσμου» διάβασε μια γυναίκα με δραματικό τόνο ένα ποίημα.

Οι συμμετέχοντας πρότειναν ο ‘έφιππος πολεμιστής’ στο κέντρο των Σκοπίων να ονομάζεται ‘Μέγας Αλέξανδρος’, όπως του ταιριάζει.

Φώναζαν συνθήματα: «Ζήτω η Μακεδονία», «Δεν θα αλλάξουμε ποτέ το όνομα!» Τα συνθήματα τα είπαν και στην αγγλική γλώσσα για να τα καταλάβουν οι τουρίστες που παρευρίσκονταν στην πλατεία.

πηγές: agioritikovima, echedoros-a.gr»

Δύο παρατηρήσεις επί της παραπάνω είδησης:

  1. Οι πολιτικάντηδες, όπως αποτυπώθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, θέλουν να δώσουν το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς. Αυτό αποτελεί κοινή απόφαση των κομμάτων του «δημοκρατικού τόξου» και μόνο η Χρυσή Αυγή εναντιώνεται σε αυτή την προδοσία.
  2. Ο Μεγάλος Στρατηλάτης είναι πλέον ξεχασμένος στην Ελλάδα. Το ίδιο είναι και η Μακεδονία. Μόνο η Χρυσή Αυγή διατηρεί ζωντανή την Εθνική Μνήμη. Δείτε φωτογραφίες από την φετινή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Μακεδονία για τον Αλέξανδρο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-skopianoi-sunechizoun-na-kaphleuontai-thn-ellhnikh-istoria-oi-politikant#ixzz3gizDpney

Exit mobile version