Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Η Αριστερά οφείλει να υπογράφει και… μνημόνια!

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία: Η Αριστερά οφείλει να υπογράφει και... μνημόνια!

Σπαραταριστή ήταν ομολογουμένως η ομιλία Τσίπρα ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας του μνημονιακού κόμματός του, σημεία της οποίας διέρρευσαν ήδη στον Τύπο. Δεδομένων αυτών των σημείων, μπορούμε να πούμε ότι ανυπομονούμε για το βίντεο.

Ο Τσίπρας καταρχάς είπε ότι οι όποιες διαφορές θα λυθούν «εν καιρώ» στα πλαίσια ενός συνεδρίου του κόμματος και στο ενδιάμεσο κάλεσε για ενότητα. Το περίεργο είναι ότι την ίδια ώρα οι υποτίθεται διαφωνούντες λένε ότι «όλα μια χαρά», οπότε πραγματικά δεν διαφαίνεται κάποιο ουσιαστικό ρήγμα, δεδομένου ότι τα μνημόνια τα ψηφίζει η δεξιά πλατφόρμα (ΝΔ) του Σύριζα.

Στη συνέχεια ο Τσίπρας ουσιαστικά προσπάθησε να υπερασπιστεί την υπογραφή του νέου μνημονίου κάνοντας λόγο για «χαμηλότοκο δάνειο» και ανάγκη περισσότερης «διαπραγμάτευσης» (προφανώς απ’ αυτή που έφερε τα 85 δισ. του νέου μνημονίου), προκειμένου να δελεάσει τους παριστάμενους, δίνοντάς τους γραμμή για το τι θα απαντάνε στον κόσμο.

Το καλύτερο, όμως, ήταν η αποστροφή του λόγου του Τσίπρα, στο σημείο που είπε: «Τι πρέπει να κάνει σήμερα η Αριστερά; Να εγκαταλείψει την κυβέρνηση στους εκπροσώπους του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος; Ή να δώσει την μάχη στις συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί;»

Αυτό είναι το μνημονιακό πνεύμα, «σύντροφε» Τσίπρα! Να υπογράφεις εσύ τα μνημόνια, για να αποπνέουν αριστερή «πάλη» και όχι ψοφοδεξιά μιζέρια. Να μυρίζει λίγο «βουνό» και όχι ναφθαλίνη σαν τους συντηρήκλες της ψοφοδεξιάς. Γιατί άμα είναι… αριστερό το μνημόνιο, είναι… αλλιώς.

Να δεις που σε λίγο θα δούμε και τον Μπουμπούκο να ανεμίζει τη σημαία με τον Τσε Γκεβάρα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-sthn-politikh-grammateia-h-aristera-ofeilei-na-upografei-kai…-mnh#ixzz3h7UCS9JX

Exit mobile version