Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Βόρεια Προάστια, Φάρσαλα, Σπάρτη

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων ομιλία με θέμα «Ιθαγένεια – Υπηκοότητα – Ρατσισμός» από τον συναγωνιστή και μέλος της Τοπικής Σπυρίδων Ζησόπουλο. Παρά τον καύσωνα και τις καλοκαιρινές άδειες η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη με έντονο αγωνιστικό παλμό και οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Ο Γραμματέας της Τοπικής Μιχάλης Μπέλλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους προσφώνησε τον ομιλητή. Επίσης έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη και τους υποστηρικτές για την δυναμική παρουσία τους στη ενημερωτική δράση της Τοπικής, την προηγούμενη Παρασκευή, στο Νέο Ηράκλειο η οποία για ακόμα μια φορά, μοίρασε τεράστιες ποσότητες ενημερωτικού υλικού και ήρθε σε άμεση επαφή με τους κατοίκους της περιοχής, κάνοντας αισθητή την παρουσία των Εθνικιστών.

Ο συναγωνιστής και ειδικός ερευνητής Σπ.Ζησόπουλος, ανέλυσε το θέμα, υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητα της Ελληνικής γλώσσας και του εννοιολογικού χαρακτήρα των λέξεων της. Προχώρησε στην ανάλυση των λέξεων Ιθαγένεια – Υπηκοότητα κάνοντας σαφές ότι η πρώτη αποτελεί φυσική νομοτέλεια και η δεύτερη νομικό κατασκεύασμα. Κατέδειξε τις διαφορές τους και στηλίτευσε την προσπάθεια των ανθελληνικά στρατευμένων ΜΜΕ για την ταύτιση των δύο εννοιών, ώστε να παραπληροφορήσουν τον κόσμο. Εξήγησε γιατί η λέξη «ρατσισμός» είναι ξένη προς την Ελληνική φιλοσοφία και διευκρίνισε ότι ο φυλετισμός, που είναι η ορθή απόδοση , αποσκοπεί στην διαφύλαξη και προστασία της Φυλής και επ’ ουδενί στην δίωξη άλλων φυλετικών ομάδων. Η ομιλία του συναγωνιστή Ζησόπουλου, έγινε σε άπταιστα ορθά Ελληνικά, διανθισμένη με αποσπάσματα αρχαίων αλλά και σύγχρονων φιλοσόφων , θυμίζοντας σε όλους μας την ευελιξία και τον πλούτο της γλώσσας μας, αλλά και το βάθος και την ακρίβεια ανάλυσης των αρχαίων φιλοσόφων. Ήταν απόλυτα επιτυχημένη και οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τον συναγωνιστή.

Κατόπιν το λόγο πήρε το μέλος της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστής Κώστας Αλεξανδράκης ο οποίος αφού συνεχάρη τον ομιλητή, σχολίασε το χαρμόσυνο γεγονός της ημέρας, δηλαδή την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού για τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο και την σύζυγό του, συναγωνίστρια και Βουλευτή Ελένη Ζαρούλια. Τόνισε επίσης ότι, αν και φυσικά το γεγονός μας χαροποιεί, παρόλα αυτά δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε, καθότι ο Αγώνας συνεχίζεται, η Δίκη είναι σε εξέλιξη και θα κρατήσει ακόμα για αρκετό καιρό, μια και το σύστημα προσδοκεί σε φθορά του κινήματος μας μέσα από τις παράνομες κι άδικες διώξεις.

Μια φθορά που δεν καταγράφεται ούτε στο εσωτερικό του κινήματος αλλά ούτε και στις διάφορες δημοσκοπήσεις, αλλά το ακριβώς αντίθετο με συνεχή άνοδο μας γι αυτό και η αντίδραση του σάπιου συστήματος θα συνεχίσει να είναι σφοδρή. Η Χρυσή Αυγή μόνη εναντίον όλων προδοτικών και μνημονιακών δυνάμεων συνεχίζει τον αγνό Αγώνα υπέρ του Έθνους και δεν υποστέλλει τα λάβαρα. Η συγκέντρωση έλαβε τέλος, αφού οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής, πάντοτε ως είθισται σε στάση προσοχής.

Μέλη της Τ.Ο. Φαρσάλων και Συναγωνιστές από την Αγιά επισκέφθηκαν τα παράλια του νομού Λάρισας όπου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, φυλλάδια και εφημερίδες καθώς επίσης και την πόλη της Αγιάς. Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε επίσης και στο Κέντρο Υγείας Αγιάς όπου συνομίλησαν με το προσωπικό για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει  ακόμη ένα Κέντρο Υγείας της χώρας.

Ομιλία αφιέρωμα στον πατέρα του Ελληνικού Εθνικισμού και οραματιστή μιας ενωμένης και ανεξάρτητης Ελλάδας Ίων Δραγούμη πραγματοποιήθηκε από την Τ.Ο. Σπάρτης την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 με αφορμή την συμπλήρωση 95 ετών από την δολοφονία του. Ομιλητής ήταν ο γραμματέας της τοπικής Κατράκης Χρήστος ο όποιος προσπάθησε μέσα σε μια ώρα να συμπτύξει το τεράστιο συγγραφικό αλλά και ιδεολογικό έργο που άφησε παρακαταθήκη  ο μεγάλος αυτός Έλληνας στην σύντομη ζωή του. Αυτό που έμεινε στο τέλος σε όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που παρακολούθησαν την ομιλία είναι η διαπίστωση του διαχρονικού και πάντα επίκαιρου λόγου του Ίων Δραγούμη στο πέρασμα των χρόνων μέχρι τις δύσκολες στιγμές που ζούμε όλοι και που περνάει το Έθνος μας σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn257#ixzz3hRpc72M3

Exit mobile version