Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

14.000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ «ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ» ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

Γράφει η Κορίνα Πενέση

Σε τραπεζική γη της επαγγελίας εξελίσσεται η Βουλγαρία, αφού, μετά την συνεχή φυγή ελληνικών επιχειρήσεων προς τα εκεί, τώρα και οι  Έλληνες καταθέτες,  προσπαθώντας να αντιδράσουν στους ελέγχους κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα, επιλέγουν να σώσουν τις όποιες οικονομίες διαθέτουν πλέον, μεταφέροντάς τις στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Spiegel”, κάθε εβδομάδα μεταφέρονται σε βουλγαρικές τράπεζες περίπου 14.000 ευρώ, τόσο από απλούς καταθέτες, που ανοίγουν λογαριασμούς στο όνομά τους, όσο και από εταιρείες οι οποίες είτε ανοίγουν παραρτήματα στη χώρα είτε, κάποιες άλλες φορές, μεταφέρονται εξ ολοκλήρου στη Βουλγαρία αποχωρώντας από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό, στο οποίο μίλησε για το θέμα και ένας Βούλγαρος τραπεζικός υπάλληλος, λέγοντας ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ένα κοντινό ταξίδι έως τη Βουλγαρία, όπου η διαδικασία για να ανοίξει ένας Έλληνας λογαριασμό είναι πολύ εύκολος και πως είναι στη διακριτική ευχέρειά του το αν θέλει οι καταθέσεις του να είναι σε λέβα ή ευρώ. «Έχουμε πολλούς ξένους πελάτες – φυσικά και Έλληνες ανέφερε χαρακτηριστικά». Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα άρθρα μας, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι για τις εταιρείες η ευνοϊκή νομοθεσία και οι χαμηλοί φόροι αποτελούν το καλύτερο δέλεαρ για να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία. Ο αριθμός των ελληνικών εταιρειών  που «μετανάστευσαν» στη χώρα έχει φτάσει τις 11.500, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν επενδυθεί στη Βουλγαρία από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα.

 

Exit mobile version