Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στροφή στην Εθνική Παραγωγή: Συνάντηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Φώτη Γραικού με τον Πρόεδρο των παράκτιων αλιέων

Στροφή στην Εθνική Παραγωγή: Συνάντηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Φώτη Γραικού με τον Πρόεδρο των παράκτιων αλιέων

Τη Δευτέρα 27-7-2015 κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας συνόδευσε τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή Γραικό Φώτιο στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο των παράκτιων αλιέων κ. Αθανασίου Χρήστο. Ο συναγωνιστής βουλευτής κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημερώθηκε για τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχουν για την πρωτογενή παραγωγή οι νέοι μνημονιακοί νόμοι. Ο κ. Αθανασίου είπε, ότι το κτύπημα στην αλιεία θα είναι καίριο και θα επηρεάσει πολλούς ακόμα οικονομικούς τομείς, ειδικά σε μια περιοχή που ζει από τη θάλασσα, κατεξοχήν αλιευτική και με έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην επικείμενη αύξηση του φόρου από 13% σε 26% καθώς και την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 20% σε 100%. Επίσης, επισημάνθηκε και το ιδιότυπο καθεστώς που ισχύει με τους αλιείς, οι οποίοι υπάγονται μεν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά δεν έχουν λάβει ποτέ αποζημίωση για τις καταστροφές που προκαλούνται στα δίχτυα τους από δελφίνια. Ο βουλευτής ενημερώθηκε επίσης για την μη επιστροφή της διαφοράς στον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου τον τελευταίο 1,5 χρόνο, την οποία δικαιούνται οι επαγγελματίες αλιείς, όπως και για τη σημαντική αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ, που θα κληθούν να καταβάλουν οι ασφαλισμένοι στον κλάδο και οι οποίες θα εκτιναχτούν από 500,00 ευρώ το εξάμηνο στα 360,00 το δίμηνο.

Ο συναγωνιστής Γραικός Φώτης επεσήμανε με τη σειρά του ότι οι κινήσεις αυτές έχουν σαν μοναδικό στόχο την εξάλειψη της πρωτογενούς παραγωγής, η ενίσχυση της οποίας αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο από την κρίση. Επίσης οι όποιες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, πέρα από τις παθογένειες του ασφαλιστικού συστήματος, είναι αποτέλεσμα και του περιβόητου κουρέματος (PSI) των αποθεματικών των Ταμείων, που τόσο διαφήμισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από κλοπή των εισφορών και των κόπων μιας ζωής εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Τέλος δόθηκε η υπόσχεση ότι η Χρυσή Αυγή θα στηρίξει στη βουλή τις θέσεις τόσο των αγροτών όσο και των αλιέων, που αποτελούν τη βάση της οικονομίας της Ελλάδας, αλλά θα κατατεθούν και επερωτήσεις για το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό. Ο συναγωνιστής δήλωσε ακόμη την πρόθεσή του για συχνή επικοινωνία για τα θέματα της περιοχής και ότι θα είναι στη διάθεση των αγροτών και των αλιέων ώστε να δοθεί αγώνας για να ακουστεί η φωνής τους μέσα στη βουλή.

xathess.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/strofh-sthn-ethnikh-paragwgh-sunanthsh-tou-bouleuth-b-thessalonikhs-fwth-gr#ixzz3heUI0xLc

Exit mobile version