Πλήθος κόσμου το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε την βιντεοπροβολή με θέμα: την διανομή ρουχισμού της Τ.Ο. Αθηνών στα πυρόπληκτα χωριά του νομού Λακωνίας με το πέρας της προβολής ακολούθησε ομιλία του συναγωνιστή Θεόδωρου Τσέλα για τον Ιών Δραγούμη Ο Ίων Δραγούμης υπήρξε διπλωμάτης, πολιτικός και λογοτέχνης. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1878 και η οικογενειακή του καταγωγή ήταν από το Βογάτσικο της Μακεδονίας. Ήταν γόνος οικογένειας πολιτικών και γιος του αγωνιστή, βουλευτή και λογίου, Στέφανου Δραγούμη.
Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και το 1899 ακολούθησε τον διπλωματικό κλάδο. Το 1897 κατατάχτηκε εθελοντικά στο μέτωπο του ελληνοτουρκικού πολέμου, ενώ είχε υπηρετήσει ως πρόξενος, κατόπιν απαίτησης του, στο Μοναστήρι και εν συνεχεία στην Ανατολική Μακεδονία, στις Σέρρες, στην Ανατολική Ρωμυλία, στον Πύργο και στη Θράκη, και στη Φιλιππούπολη, με τη θητεία του αυτή να τον αναδεικνύει σε ηγετική μορφή, οργανωτή και εμψυχωτή του Μακεδονικού Αγώνος.Ο «πατέρας» του Ελληνικού Εθνικισμού.
Ο Ίων Δραγούμης υπήρξε ο οραματιστής ενός ρομαντικού ελληνικού εθνικισμού. Η δολοφονία του αποστέρησε την πατρίδα μας από ένα σπουδαίο πολιτικό και διανοούμενο, ο οποίος πάλεψε για μία Μεγάλη Ελλάδα, τόσο με το όπλο, όσο και την πένα του. Για εμάς τους Εθνικιστές, αποτελεί τον κυριότερο εκφραστή της εθνικιστικής ιδεολογίας, με την μεγάλη πολιτική σημασία της σκέψης και των θέσεων του, να εκφράζει ένα έλλογο και λειτουργικό εθνικισμό.
Ακολουθεί η ομιλία
Συναγωνιστές και φίλοι του Κινήματος παρευρέθηκαν στην εβδομαδιαία ομιλία, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 31 Αυγούστου στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, με θέμα τον Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο συναγωνιστής Καρανικόλας Χρήστος, ο οποίος, αφού έδωσε μερικά σύντομα βιογραφικά στοιχεία του Ι. Μεταξά, παρουσίασε το έργο της 4ης Αυγούστου για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας στα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ομιλητής, το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου δεν ήταν το πρώτο ούτε το μοναδικό που είπε ο Εθνάρχης, αφού είχαν προηγηθεί ηχηρές αρνήσεις του σε στρατιωτικό επίπεδο στους Αγγλογάλλους, σχετικά με την απόβαση στην Καλλίπολη, σε πολιτικό επίπεδο απέναντι στον Βενιζέλο, αλλά κυρίως η άρνηση πληρωμής των διεθνών τοκογλύφων, σχετικά με το τότε χρέος της χώρας.
Μια στάση σαφέστατα διαφορετική από όσα έπρατταν και τότε οι πολιτικοί, που βύθιζε την Ελλάδα στη φτώχεια και τη διεθνή απαξίωση. Η στάση και η συμπεριφορά του τον κατέστησαν μισητό στο διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο της εποχής, διότι απέδειξε στην πράξη ότι μια εμπνευσμένη Εθνική Ηγεσία, με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον του Έθνους, μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία. Το προσωπικό κόστος βέβαια ήταν τεράστιο για τον ίδιο, διότι ακόμα και σήμερα αποτελεί την πλέον συκοφαντημένη προσωπικότητα της ελληνικής ιστορίας, αλλά αυτό ήταν κάτι που σαφέστατα γνώριζε ότι θα συμβεί και ελάχιστα υπολόγισε.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, συναγωνιστής Μιχάλης Τσακίρης, ο οποίος αναφέρθηκε στους συνειρμικούς παραλληλισμούς της μεταξικής περιόδου με το σήμερα και κάλεσε τους παρισταμένους σε εντατικοποίηση του αγώνα για τη σωτηρία της Ελλάδας, που μόνο μια δυνατή Χρυσή Αυγή μπορεί να επιτύχει.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn260#ixzz3hjupQcWq