Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τέλος τα «μπάνια του λαού» – Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπουλάει ακόμα και τις παραλίες!

Τέλος τα «μπάνια του λαού» - Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεπουλάει ακόμα και τις παραλίες!

Άρχισε το ξεπούλημα από τις παραλίες, σε εφαρμογή του νέου αριστερού μνημονίου

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα πολλές παραλίες σε όλη τη χώρα, ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ, βγαίνουν στο σφυρί. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στη Χαλκιδική, με 14 περιοχές προς πώληση, ανάμεσά τους και μερικές από τις ομορφότερες στην Ελλάδα, όπως η Χρυσή Αμμουδιά, το Καλαμίτσι, η Κρυοπηγή, το Ποσείδι, η Βουρβουρού, το Πορτό Κουφό και μερικές ακόμα.

Στις προς πώληση εκτάσεις συμπεριλαμβάνεται και μια έκταση 915 στρέμματα στο Σάνη της Ν. Φώκαιας, για την οποία πρόσφατα οι συριζαίοι βουλευτές, ως αντιπολίτευση, μιλούσαν για ξεπούλημα, ενώ μέχρι στιγμής τηρούν σιγή ιχθύος. Για την ώρα την αντίδρασή τους έχουν εκφράσει οι δήμοι της Χαλκιδικής, στα όρια των οποίων βρίσκονται οι συγκεκριμένες εκτάσεις και αναμένεται κλιμάκωση με το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και η διασφάλιση εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες . Το θέμα όμως δεν μπορεί να είναι μόνο οικονομικό ή μόνο περιβαλλοντικό. Πρόκειται κυριολεκτικά για ξεπούλημα και όχι για αξιοποίηση πανέμορφων τοποθεσιών, που λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών κάτω από τις οποίες εκποιούνται, κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει οποιονδήποτε από τους αιτούμενους όρους. Είναι θέμα καθαρά Εθνικό και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται ή κλείνουν τα μάτια, λειτουργούν τουλάχιστον ύποπτα.

Αυτές είναι όμως κάποιες απ’ τις πρώτες συνέπειες του 3ου αριστερού μνημονίου. Η αλήθεια είναι ότι δημόσια γη, περιουσία όλου του ελληνικού λαού, θα περάσει στα χέρια ιδιωτών, οι οποίοι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Μιλάμε δηλαδή για τις πλέον γνήσιες νεομαρξιστικές πρακτικές, όπως ακριβώς τις ευαγγελίζονταν προεκλογικά οι πολιτικοί απατεώνες, στους χαχόλους ψηφοφόρους. Να τους χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν, αν και δυστυχώς τις συνέπειες των επιλογών τους θα τις υποστούν και οι υπόλοιποι.

xathess.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/telos-ta-mpania-tou-laou-h-sugkubernhsh-suriza-anel-jepoulaei-akoma-kai-tis#ixzz3hjyWGz27

Exit mobile version