Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παράδοση άνευ όρων των συριζαίων: Παίρνουν πίσω νομοσχέδια και ετοιμάζουν… αριστερό εργασιακό μεσαίωνα με την τρόικα

Παράδοση άνευ όρων των συριζαίων: Παίρνουν πίσω νομοσχέδια και ετοιμάζουν… αριστερό εργασιακό μεσαίωνα με την τρόικα

Τραγελαφική εικόνα παρουσίασαν οι ιθύνοντες του υπουργείου Εργασίας μετά την συνάντηση με την τετράδα των «θεσμών». Ο μεν υπουργός δήλωσε ότι αυτός τους κάλεσε στο γραφείο του για να συζητήσουν το «πως θα απαλύνουν τις επιπτώσεις των προηγούμενων μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις», ενώ κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι η συνάντηση είχε «χαρακτήρα γνωριμίας».

«Γεια σας, καλώς σας βρήκαμε, εδώ και τώρα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, πάρτε πίσω τις μονομερείς ενέργειες και εργασιακός μεσαίωνας», φαίνεται πως ήταν η στιχομυθία της «συνάντησης γνωριμίας». Αυτό εξάγεται από τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, αφού ο υπουργός έκανε ήδη πίσω στο νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την απελευθέρωση των διαπραγματεύσεων, που είχαν θεωρηθεί μονομερείς ενέργειες από τους «δανειστές» και η ψήφισή τους μετατίθεται για τις… καλένδες.

Πέρα από την πλήρη παύση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, που ήταν έτσι και αλλιώς εκ των ων ουκ άνευ, αφού οι συριζαίοι πλέον είναι… καλά μνημονιακά παιδιά, συζητήθηκαν και άλλα θέματα, που θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν. Συγκεκριμένα τα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των «δανειστών» συμπεριελάμβαναν:

  1. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων
  2. Κατάργηση των τριετιών. Αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος με τον κατώτατο ημερομίσθιο που πρόλαβε να συμπληρώσει πριν από τα μνημόνια 9 χρόνια δουλειάς και εισπράττει σήμερα 761,82 ευρώ, θα επιστρέψει στο μισθό των 586 ευρώ χάνοντας 175.82 ευρώ το μήνα.
  3. Καταργήσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αυξήσεις των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση και δραματικές μειώσεις συντάξεων

Τα παραπάνω, οφείλουμε να διευκρινίσουμε, είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ των ήδη ψηφισθέντων μειώσεων μισθών και συντάξεων, για τα οποία έχει ΗΔΗ στείλει εγκύκλιο το ΙΚΑ και οι μειώσεις θα αρχίσουν από την αρχή Σεπτεμβρίου.

Προφανώς οι «σύντροφοι» του Σύριζα πιστοί στην… σοσιαλιστική επανάσταση σχεδιάζουν μαζί με τους εκπροσώπους των «θεσμών» και τις πρόθυμες μνημονιακές δυνάμεις Ανέλ, Πασόκ, ΝΔ και Ποτάμι την βουλγαροποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας.

Σχετικά με το ζήτημα το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Το παραμύθι του Σύριζα κατέρρευσε και η δήθεν διαπραγμάτευση έγινε άνευ όρων παράδοση της χώρας στους δανειστές, που με την επιβολή νέων αιματηρών μέτρων στοχεύουν στη βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/paradosh-aneu-orwn-twn-surizaiwn-pairnoun-pisw-nomoschedia-kai-etoimazoun-a#ixzz3hqsjKW4b

Exit mobile version