Γράφει ο Γεώργιος Φράγκος
Την επέκταση της λίστας των δικαιούχων της κάρτας αλληλεγγύης, με την προσθήκη σ’ αυτή χιλιάδων λαθρομεταναστών που κατά κύματα πλέον εποικίζουν την… ηλιόλουστη χώρα μας, προτείνει η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός Θεανώ Φωτίου. Μοναδική προϋπόθεση για να συμπεριληφθούν στον σχετικό κατάλογο, που προβλέπει την επιδότηση σίτισης μέχρι 220 ευρώ το μήνα και για περίοδο 270 ημερών, είναι να αιτηθούν να τους αναγνωρισθεί το καθεστώς πολιτικού πρόσφυγος.
Προς ενημέρωση των τριτοκοσμικών, έχει δημιουργηθεί κλιμάκιο νομικών που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ήδη παρέχουν συμβουλές στις διάφορες οργανώσεις των μουσουλμάνων που έχουν ιδρυθεί παράνομα στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελληνικής Επικράτειας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΜΠΡΟΣ, το θέμα έχει προκαλέσει ρήξη ανάμεσα στους παλαιότερα αφιχθέντες και στους νεοεισερχόμενους από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, καθώς οι πρώτοι θεωρούν ότι με την πρόταση της Φωτίου θα βγουν εκτός λίστας αυτοί και οι οικογένειές τους, ειδικά αν παρουσιάζουν εισόδημα άνω των 3.600 ευρώ ετησίως.
Βέβαια, ως πρόσχημα θα χρησιμοποιηθεί η δήθεν «ανθρωπιστική κρίση» που μαστίζει τους αλλογενείς, αρκετοί εκ των οποίων, σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες Ελλήνων πολιτών, μεταξύ των οποίων και δημάρχων, παραγγέλλουν φαγητό από delivery και μένουν σε ξενοδοχεία μόλις νυχτώσει, ενώ την ημέρα περιφέρονται ως «κακομοιριασμένοι» που εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους για πολιτικούς και θρησκευτικούς λόγους. Ήδη, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τραπεζικούς κύκλους και δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης, 8 στους 10 κατόχους της συγκεκριμένης κάρτας είναι αλλοδαποί, κυρίως προερχόμενοι από τις όμορες Βαλκανικές χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία).
Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλά υποκαταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ κατακλύζονται τις τελευταίες ημέρες από Βαλκάνιους που έλαβαν την περασμένη Παρασκευή, την πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης. Πράγματι, από τους 146.360 δικαιούχος, μέχρι στιγμής, του συγκεκριμένου βοηθήματος, πάνω από 120.000 είναι από τις δύο παραπάνω χώρες. Μάλιστα, ένα μεγάλο ποσοστό από τους Αλβανούς εμφανίζονται σαν Έλληνες, αφού εκμεταλλευόμενοι «παράθυρο» του νόμου για την μετανάστευση, που είχε συντάξει η Βάσω Παπανδρέου ως υπουργός Εσωτερικών προ περίπου 14ετίας, ελληνοποίησαν τα ονοματεπώνυμά τους γινόμενοι κυριολεκτικά εν μία νυχτί «πατριωτάκια μας».
Κάρτες μόνο για αλλοδαπούς Διευθυντής τραπέζης μιλώντας στο ΕΜΠΡΟΣ τονίζει ότι «δέχτηκε όπως κι άλλοι συνάδελφοί του πιέσεις από την διοίκηση του χρηματοπιστωτικού του ιδρύματος, προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες για την έκδοση των αναγκαίων πιστωτικών καρτών σε αλλογενείς». Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί από τους τελευταίους δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τις επιδοτήσεις που επέβαλλε ο σχετικός νόμος, όπως το εισοδηματικό κριτήριο ή τα συμβόλαια ενοικίασης κατοικίας, που είχαν ημερομηνία παλαιοτέρων ετών. Εκείνο που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι οι περισσότεροι κάτοχοι της κάρτας σίτισης λαμβάνουν παράλληλα και επίδομα στέγασης. Προκειμένου δε να το λάβουν -κι εδώ υπάρχουν καταγγελίες- εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες των σπιτιών τους ότι «θα φύγουν, αν δεν υπογράψουν νέο «φρέσκο» συμβόλαιο, αφήνοντας απλήρωτα ενοίκια πολλών μηνών».
Στο εν λόγω πρόγραμμα, που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα καταστήματα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (σούπερ-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία κ.ά.), προβλέπεται ότι όσοι δεν καταναλώσουν ολόκληρο το ποσό που τους αναλογεί ανά μήνα, να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπό τους για το επόμενο, μαζί με τα χρήματα που στο μεταξύ θα τους πιστωθούν. Προκειμένου δε να ενταχθούν όσο γίνεται περισσότεροι τριτοκοσμικοί στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους), η Φωτίου έδωσε παράταση στην προθεσμία αιτήσεων για την «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή» μέχρι τις 26 Αυγούστου.
Μέχρι στιγμής οι σχετικές αιτήσεις έχουν υπερβεί τις 30.000 με την συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα να είναι υπήκοοι άλλων κρατών ή να έχουν ελληνοποιηθεί με τους εθνοκτόνους νόμους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ένα μεγάλο ποσοστό, πάντως, των αιτούντων αφορά λαθρομετανάστες που είτε παντρεύτηκαν εικονικά Έλληνες πολίτες είτε απέκτησαν μαζί τους παιδιά, προκειμένου να λάβουν την υπηκοότητα, μετά την απόκτηση της οποίας… αποφάσισαν να χωρίσουν.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thn-wra-pou-o-ellhnikos-laos-peinaei-karta-trofimwn-mono-gia-lathrometanast#ixzz3hsoyrmXa