Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θρασύτατος ο Φίλης: Ζήτησε ενίσχυση της λαϊκής εμπιστοσύνης στον Σύριζα, για να προλάβει να τα ξεπουλήσει όλα.

Θρασύτατος ο Φίλης: Ζήτησε ενίσχυση της λαϊκής εμπιστοσύνης στον Σύριζα, για να προλάβει να τα ξεπουλήσει όλα.

Συνεχίζει να προκαλεί την οργή κάθε σοβαρού Έλληνα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του το κάνει είτε για να φάει, είτε για να συνθλίψει τις έννοιες της αλήθειας και της σοβαρότητας. Σε συνέντευξή του στην ιταλική αριστερή εφημερίδα «Ιλ Μανιφέστο», ο Φίλης υποστηρίζει, συν τοις άλλοις, και τα εξής: «Η επιβολή τελεσιγράφου με τα πολύ σκληρά μέτρα, εκ μέρους των δανειστών, έχει διαμορφώσει, στην Ελλάδα, μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Η αριστερά δεν αισθάνεται άνετη να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά. Γι’ αυτό θα δώσει μάχη να τα αλλάξει, για να εφαρμόσει μέτρα τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη τους, τους κοινωνικά αδύναμους, αλλά και την αναγκαία μεταρρύθμιση στο πολιτικό σύστημα και στο δημοκρατικό πολίτευμα».

Και αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την θρασύτητα του λόγου του, στην συνέχεια υποστηρίζει ότι «για να γίνουν όλα αυτά, θα χρειασθεί να ενισχυθεί η λαϊκή εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μια εμπιστοσύνη η οποία – παρά τα σκληρά μέτρα που η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να υπογράψει – παραμένει και σε μεγάλο βαθμό μπορεί και να έχει ενισχυθεί. Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να στείλει ρεαλιστικό μήνυμα ελπίδας και να εξασφαλίσει την στήριξη μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού».

Αυτό που ο Φίλης χαρακτήρισε τώρα ως «τελεσίγραφο» και παλαιότερα ως «πραξικόπημα» ο Τσίπρας το είχε χαρακτηρίσει απλώς ως μια «δύσκολη συμφωνία», για την οποία μάλιστα μοίραζε συγχαρητήρια(!) στους συνεργάτες του. Όσο για την «λαϊκή εμπιστοσύνη» που αναφέρει ο Φίλης, το θράσος του πραγματικά, είναι απύθμενο. Ο Ελληνικός Λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον βγάλει από τα Μνημόνια και όχι για να τον βάλει σ’ ένα ακόμη χειρότερο. Του έδωσε, επίσης, του πρωθυπουργού ένα ηχηρό και πανίσχυρο 61% στο δημοψήφισμα, για να το χρησιμοποιήσει αυτός ως ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο, αλλά ο Τσίπρας φρόντισε να ξεπουλήσει την εντολή και την εμπιστοσύνη που του παρείχε ο Ελληνικός Λαός, επιστρέφοντας με μια κατάπτυστη συμφωνία παραχώρησης και ξεπουλήματος των πάντων.

Το μόνο «ρεαλιστικό μήνυμα» που έστειλε ο Τσίπρας είναι ότι αυτός και η παρέα του αποτελούν ανάλγητους και αδίστακτους πολιτικούς απατεώνες, οι οποίοι ξεγέλασαν αισχρά τον Ελληνικό Λαό τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Ιούλιο. Ό,τι, λοιπόν, κι αν λέει ο Φίλης, ως «ντουντούκα» των κυβερνητικών απόψεων, οι Έλληνες έχουν απολέσει οριστικά την εμπιστοσύνη τους προς την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, η οποία εντάχθηκε κι αυτή στο μνημονιακό στρατόπεδο. Όλο αυτό το θλιβερό παρεάκι των αριστερών μνημονιακών θα διαπιστώσει την ραγδαία αλλαγή διάθεσης του Ελληνικού Λαού απέναντί του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thrasutatos-o-filhs-zhthse-enischush-ths-laikhs-empistosunhs-ston-suriza-gi#ixzz3hyKC9JyU

Exit mobile version