Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βουλευτής της Μέρκελ δίνει το φωτεινό παράδειγμα στους συριζαίους για τους λαθρομετανάστες

Βουλευτής της Μέρκελ δίνει το φωτεινό παράδειγμα στους συριζαίους για τους λαθρομετανάστες

Η είδηση έρχεται από την Γερμανία και παρότι φαινομενικά δείχνει να είναι μια επίδειξη πολιτικής ορθότητας και αποθέωσης της φιλανθρωπίας απέναντι στους μετανάστες, εν τούτοις στην πραγματικότητα μάλλον ανησυχία, άγχος και προβληματισμό προκαλεί στους εγχώριους ακόλουθους της πολυπολιτισμικότητας και της αλληλεγγύης προς τους λαθρομετανάστες.

Η είδηση, λοιπόν, αναφέρει ότι Γερμανός βουλευτής, ο οποίος ανήκει στο κόμμα της Μέρκελ (CDU), φιλοξενεί στο σπίτι του δύο μετανάστες από την Ερυθραία. Οι νεαροί άντρες φιλοξενούνται στο σπίτι του βουλευτή Μάρτιν Πάτσελτ εδώ και ένα μήνα, ενώ ο ίδιος τους βοηθά στο να βρουν εργασία. Τους γνώρισε στην εκκλησία της περιοχής του και τους κάλεσε στο σπίτι του, για τα περαιτέρω.

Ο καθένας μπορεί να κρίνει σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω και την ανάλογη αισθητική την είδηση. Όπως και να έχει όμως, ο βουλευτής αυτός, ο οποίος κέρδισε τα δέκα λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν με αυτή του την ενέργεια, προέβη σε κάτι το οποίο αποτελεί «ταμπού» για τους εδώ ντόπιους υπερασπιστές των λαθρομεταναστών, οι οποίοι τους υπεραμύνονται τελικά μόνο στα λόγια. Ο Πάτσελτ φιλοξενεί στο σπίτι του, με δικά του έξοδα, τους νεαρούς από την Ερυθραία και αν μη τι άλλο, είτε το κάνει για λόγους δημοσιότητας, είτε γιατί το πιστεύει πραγματικά, προβαίνει σε μια ενέργεια υπαρκτής αλληλεγγύης προς τους μετανάστες.

Οι εδώ «φιλάνθρωποι», «αντιρατσιστές», με τις τόσο… ευαισθητοποιημένες ψυχές, γιατί δεν πράττουν κι αυτοί το ίδιο, δίνοντας το «καλό παράδειγμα» στους υπόλοιπους Έλληνες; Ορισμένοι, μάλιστα, απ’ αυτούς έχουν τόσο πολυτελή σπίτια (για να μην πούμε επαύλεις) που χωρούν άνετα όχι 2 αλλά 22 άτομα για φιλοξενία. Οι βίλες της Κανέλλη, του Βαρουφάκη, του Τσίπρα (έτσι, για να πούμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις) θα μπορούσαν να δώσουν χαρά, ανακούφιση και στοργή στα «ταξικά αδέρφια» από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, την Συρία και αλλού.

Η Εκάλη, η Αίγινα, ο Διόνυσος θα μπορούσαν να γίνουν οι νέοι χώροι εκκόλαψης της… ταξικής ανασυγκρότησης και της θριαμβευτικής επαλήθευσης του ύμνου της Διεθνούς «εμπρός της γης οι κολασμένοι».

Κάπου εδώ, όμως, το παραμύθι τελειώνει και οι «αλληλέγγυοι» των μεταναστών δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. Η συμπαράσταση και η συμπαράταξη με τους λαθρομετανάστες είναι επιβαλλόμενη, αλλά μόνο για τους καταταλαιπωρημένους κατοίκους των λαϊκών συνοικιών. Η γειτνίαση με τους εισερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου λαθρομετανάστες είναι υποχρεωτική για τους Έλληνες του κέντρου των Αθηνών, αλλά και άλλων πόλεων της Ελλάδας.

Γι’ αυτό και κανείς «επώνυμος» ή «ανώνυμος» οπαδός των «ανοιχτών κοινωνιών» δεν πρόκειται να χειροκροτήσει την ενέργεια του Γερμανού βουλευτή. Ο φόβος τους ότι μπορεί να ζητηθεί και από αυτούς να πράξουν το ίδιο, κάνοντας δηλαδή το αυτονόητο και δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στους αλλοδαπούς, υποσκελίζει και επισκιάζει κάθε διάθεση επικρότησης της ενέργειας του Γερμανού «συντρόφου» τους. Μπορεί να είναι «αντιρατσιστές», «αντιφασίστες», «αντιεθνικιστές», αλλά δεν είναι και «κορόιδα»…

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bouleuths-ths-merkel-dinei-to-fwteino-paradeigma-stous-surizaious-gia-tous#ixzz3hzU1nf8J

Exit mobile version