Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Καβάλα, Κοζάνη, Θάσος

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παρουσίαση σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού για την προδοσία της Κύπρου στα γραφεία της Καβάλας, με την ταυτόχρονη παρουσία της Τ.Ο. Ξάνθης και της Τ.Ο. Καβάλας. Την προβολή του σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού προλόγησαν ο γραμματέας της Τ.Ο. Ξάνθης, συναγωνιστής Χρήστος Καπαγερίδης, και ο γραμματέας της Τ.Ο. Καβάλας, Δημήτρης Βογιατζής.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Χρήστος Καπαγερίδης και μίλησε για τα 41 χρόνια από τον Ιούλιο του 1974 και ο φάκελος της Κύπρου παραμένει ερμητικά κλειστός και εφτασφράγιστος στα σκοτεινά υπόγεια της Βουλής των Ελλήνων ή και πιθανότατα κατεστραμμένος. Συνέχισε λέγοντας ότι 41 χρόνια ένα πέπλο απόλυτης σιωπής και στόματα κλειστά κρατούν στο σκοτάδι και προστατεύουν τους εγκληματίες της εσχάτης προδοσίας. Αυτά τα 41 χρόνια να μας λένε ότι για το Κυπριακό έφταιγε μόνο ο Ιωαννίδης και οι ψευτοδημοκράτες να είναι ελεύθεροι να μας μιλούν για την δήθεν Ελληνοτουρκική φιλία και να συναγελάζονται, να κάνουν κουμπαριές, να μπακαλεύονται και να παραλαμβάνουν από τα χέρια του τούρκου βιαστή βραβεία.

Την ομιλία του την έκλεισε τονίζοντας πως όλοι αυτοί οι δήθεν δημοκράτες συνεχίζουν σα να μην συνέβη τίποτα. Και όμως 41 χρόνια και το: “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” το ξέχασαν οι “δημοκράτες”! Όσα χρόνια και αν περάσουν και όσα πέπλα σιωπής και λήθης και αν προσπαθήσουν να απλώσουν οι προδότες πάνω από το πληγωμένο σώμα της Κύπρου μας, πάντα θα υπάρχει ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. Αυτό θα συμβαίνει πάντα, γιατί πάντα θα υπάρχουν Έλληνες Εθνικιστές που θα αγωνίζονται να πάρουν πίσω τα δίκια, που ανήκουν στην Ιερή Πατρίδα.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Δημήτρης Βογιατζής και αναφέρθηκε στο χρονικό των συμαντικότερων γεγονότων που οδήγησαν στην κατοχή της Κύπρου, από τις 15 Ιουλίου του 1974 όπου έγινε η ανατροπή του Μακαρίου και μέχρι τις 16 Αυγούστου του 1974 που πλέον με τον Αττίλας 2 η Τουρκία είχε καταλάβει το 36% του νησιού. Κλείνοντας ο συναγωνιστής μίλησε ότι σκοπός της προβολής είναι να απόδειξουμε ότι η Κύπρος προδόθηκε από τους πολιτικούς της εποχής που είχαν ήδη προδώσει την Κύπρο πολύ πριν τις Τουρκικές επιχειρήσεις του 1974.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η προβολή του οπτικοακουστικού υλικού που περιελάμβανε μια πολύ σπάνια συνέντευξη του Νίκου Σαμψων (1935-2001), ήρωα της Ε.Ο.ΚΑ., που μετά την ανατροπή του Μακαρίου ανάλαβε προέδρος της Μεγαλονήσου για 8 μέρες (15 Ιουλίου 1974 – 23 Ιουλίου 1974). Ο Νίκος Σαμψών, στην συνέντευξη αυτή που έδωσε το 1997, μιλάει για την μεγάλη προδοσία του Μακαρίου και του Καραμανλή που είχαν ήδη συμφωνήσει προπολλού για την παράδοση του 1/3 του νησιού στους Τούρκους. Μάλιστα καθ’ όλη την συνέντευξη, ζητάει επίμονα να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου έτσι ώστε να πέσει άπλετο φώς και να ξεμπροστιαστεί αυτός που όπως ο ίδιος λέει τον αποκαλούν στην Ελλάδα “εθνάρχη”.

Είναι συνταρακτικό να βλέπεις έναν από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων της εποχής εκείνης να μιλάει με πάθος για τα συμβάντα και να επιβεβαίωνει την τρομακτική αλήθεια σχετικά με την προδοσία της Κύπρου και τα ψέματα των ψευτοδημοκρατών της Ελλάδας. Ένας άνθρωπος που προδόθηκε από τους πολιτικούς της εποχής μιλάει για Ελληνική Ψυχή και την δύναμη της πίστης σε ιδανικά που σήμερα έχουν χαθεί λόγω των προδοτών. Μιλάει για τα γεγονότα όπως τα βίωσε αυτός και προκαλεί να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου για να φανεί η προδοσία και ο ρόλος των Αμερικάνων με τον Χένρι Κίσιγκερ να είναι καταλύτικος για παράδωσει του νησιού στους Τούρκους.

Η επόμενη προβολή αφορούσε μια συνέντευξη που πρόσφατα έδωσε ο δικηγόρος του Γλάυκου Κληρίδη, Πόλυς Πολυβίου στο Κυπριακό κανάλι ΡΙΚ1. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γλαύκος Κληρίδης ανέλαβε πρόεδρος της Κύπρου μετά την παραίτηση του Νίκου Σαμψών. Ο Πολυβίου μίλησε για σταθμούς, στην όλη διαπραγμάτευση αφού είχε κυρηχθεί η πρώτη ανακωχή, με πρώτο σταθμό την Αθήνα όπου συνάντησε τον Ε. Αφέρωφ και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο Καραμανλής είχε πει στον Κληρίδη ότι δεν μπορεί να γνωρίζω τι θα γίνει αλλά κατά 70-80% δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Κύπρο προσθέτοντας ότι και αυτός ο ίδιος βρίσκεται υπό επιτήρηση. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ο ψευδοεθνάρχης σήκωσε τα χέρια ψηλά όσο αφορά την βοήθεια στην Κύπρο και πίεζε τον Κληρίδη να αποδεχθεί γεωγραφική ομοσπονδία. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει μέχρι και από τους προδότες πολιτικούς της Ελλάδας όπως το σχέδιο Αναν που είχει την υποστήριξη με προδότη Γεώργιου Ανδρέα Παπανδρέου. Η θέση της Χρυσής Αυγής παραμένει μια και μοναδική, ίδια με αυτή των αγωνιστών της Ε.Ο.ΚΑ., ένωση της Ελλάδα με την Κύπρο σε ένα κυριαρχο και ανεξάρτητο κράτος!

Κοζάνη: Την Παρασκευή 31/7/2015 πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Σιαμπακίδη Κων/νο με θέμα την ιθαγένεια. Ο συναγωνιστής στην ομιλία του ενημερώσε τους συναγωνιστές για το θέμα της ιθαγένειας και απάντησε σε ερωτήσεις των συναγωνιστών.

Το λόγο πήρε στην συνέχεια ο γραμματέας της Τ.Ο Κοζανης Λορίδας Φαίδων, ενημέρωσε τους συναγωνιστές και φίλους του κινήματος που γεμίσανε ακόμη μια φορά τα γραφεία μας για τα πολιτικά τεκταινόμενα των τελευταίων ήμερων.

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εβδομαδιαία συγκέντρωση στα γραφεία της Τ.Ο. Θάσου, όπου ο γραμματέας της Τ.Ο. Θάσου, συναγωνιστής Χαλκιώτης Γεώργιος, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την πολιτική επικαιρότητα. Ο συναγωνιστής αναφερθήκε στην άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου και της συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια. Κατόπιν μίλησε για την ανακοίνωση του γραφείου τύπου πως έρχονται νέα σκληρότερα μέτρα με μειώσεις συντάξεων, κούρεμα καταθέσεων κτλ., που θα οδηγήσει στον εξευτελισμό του Τσιπρα με την δήλωσή του οτι δεν υποσχέθηκε ποτέ να καταργήσει το μνημόνιο. Αυτή την στιγμή η αγορά οικοπέδων από ξένα μεσιτικά γραφεία για την δημιουργία τζαμιών καθώς και η παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης από τον τούρκο πρόξενο στη Θράκη οδήγησε τον εξευτελισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. Η συγκέντρωση έκλεισε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Ύμνο του Κινήματος και τον Εθνικό Ύμνο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-kabala-kozanh-thasos#ixzz3i1aZ31Jh

Exit mobile version