Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρώτη φορά Αριστερά: Χαμός στη Δημόσια Υγεία!

Πρώτη φορά Αριστερά: Χαμός στη Δημόσια Υγεία!

Δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, έρευνα για την κατάσταση των δομών της Υγείας στη Β. Ελλάδα. Οι ασθενείς δεν θέλουν να πατάνε στα δημόσια νοσοκομεία και προτιμούν τα ιδιωτικά, παρόλο που είναι πολύ ακριβά, αλλά και δομές υγείας σε γειτονικές χώρες (παρά τους κινδύνους), επειδή οι τιμές είναι χαμηλές.

Η δειγματοληψία έγινε σε 1.030 κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το 51,4% των ερωτηθέντων δήλωσε δυσαρεστημένο με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, το 22,9% δήλωσε ικανοποιημένο (με το 1/3 να είναι ηλικίας άνω των 65 ετών) και το 24,3% ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το 53,3% αναφέρει ότι επισκέπτεται συχνότερα τα ιδιωτικά ιατρεία, το 34,3% τα νοσοκομεία, το 32,7% το ΙΚΑ, το 17,6% τα ιδιωτικά πολυιατρεία και κλινικές και το 5,6% τα κέντρα υγείας.

Οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία 3 χρόνια σε ποσοστό 48,3%, ενώ το 24,3% ότι έχει μείνει ίδιο και το 16,3% ότι έχει ελαττωθεί. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θες/νίκης επεσήμανε ότι οι κρατικές υπηρεσίες Υγείας εξακολουθούν να μην έχουν βελτίωση.

Αυτή η φρίκη επικρατεί στη δημόσια Υγεία. Και μη χειρότερα… Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την ανάπτυξη ενός Εθνικού Συστήματος Δωρεάν Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προς τον Ελληνικό Λαό, που θα πάψουν οι τριτοκοσμικές εικόνες στα δημόσια νοσοκομεία.

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prwth-fora-aristera-chamos-sth-dhmosia-ugeia#ixzz3i8Md3lk0

Exit mobile version