Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Πρόταση της συγκυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια» δίνει τα σπίτια των Ελλήνων στους διεθνείς τοκογλύφους

ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Πρόταση της συγκυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια» δίνει τα σπίτια των Ελλήνων στους διεθνείς τοκογλύφους

Ομολογουμένως σοκαριστική υπήρξε η είδηση περί της ελληνικής προτάσεως προς τους «θεσμούς» για το θέμα των «κόκκινων δανείων», τα οποία είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής ετών, αλλά και της παλαιότερης τακτικής των τραπεζιτών να χορηγούν κάρτες και δάνεια ακρίτως. «Αλησμόνητες» οι εικόνες με τους πάσης φύσεως λαθρομετανάστες να λαμβάνουν δάνεια από τις τράπεζες, χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις και πολλές φορές χωρίς καν τα απαραίτητα χαρτιά.

Η κυβέρνηση Σανέλ, λοιπόν, παρέδωσε στους «δανειστές» πρόταση που συνέθεσε ο τοκογλυφικός οργανισμός, Nomura, σχετικά με την διαχείριση των «κόκκινων δανείων». Στην πρόταση, πέραν της ουσιαστικής καταργήσεως νόμων που προστατεύουν τον δανειολήπτη, περιλαμβάνεται και η δημιουργία μίας «εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων», στην οποία το ελληνικό δημόσιο θα έχει μειοψηφικό ποσοστό.

Και εδώ αρχίζει το παράδοξο: Οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων, σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Οι επιφυλάξεις των τοκογλύφων συγχορδίζονται με τις αντιδράσεις καταναλωτικών οργανώσεων, υπό τον φόβο της εισόδου ξένων vulture funds στην όλη ιστορία.

Οι εταιρείες αυτές, τα funds, είναι ουσιαστικά εταιρείες που αγοράζουν χρέη σε πολύ χαμηλή τιμή και αναλαμβάνουν να τα εισπράξουν, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο. Ουσιαστικά αγοράζουν φτηνά το δάνειο, αναλαμβάνοντας το ρίσκο της πιθανής αποτυχίας είσπραξής του. Και εδώ είναι το δεύτερο παράδοξο, αφού στην «ελληνική πρόταση» προς τους «θεσμούς» αυτό το ρίσκο της αποτυχίας ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Τα κοράκια που θα εισέλθουν, με πλειοψηφία, στην «εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων» θα έχουν το ασύγκριτο πλεονέκτημα της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου. Κοινώς, θα επιχειρήσουν να εισπράξουν για λογαριασμό τους τα «κόκκινα δάνεια» και αν δεν τα καταφέρουν θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.

Για να το καταστήσουμε απολύτως σαφές προς άπαντες. Αν το «κόκκινο δάνειο» αντιστοιχεί σε κόμμα της κλεπτοκρατίας, οργανισμό προσκείμενο σε κόμμα ή πλουτοκράτη – καναλάρχη, μεγαλοεργολάβο, το δάνειο θα αδυνατεί να εισπραχθεί και θα κληθούν να το πληρώσουν οι Έλληνες. Αν το «κόκκινο δάνειο» αντιστοιχεί σε λαθρομετανάστη – «δεντρίτη» – «σκηνίτη» ή γενικότερα κάποιον «ευπαθή», πάλι θα πληρώνει ο Ελληνικός Λαός. Αν πρόκειται για το δάνειο κάποιου Έλληνα που την «πάτησε» από την κρίση, θα του παίρνουν το σπίτι, το αυτοκίνητο, την επιχείρηση και θα τον πετάνε στον δρόμο.

Θυμίζουμε ότι τα όσα τρομακτικά παρατέθηκαν πριν, είναι η πρόταση της κυβέρνησης Σανέλ, προς τους «θεσμούς» και όχι το αντίστροφο. Ενδεικτικός είναι ο τίτλος άρθρου του Bloomberg, το οποίο δημοσιεύτηκε προ μηνός, και λέει ότι «τα κοράκια έχουν κυκλώσει την Ελλάδα», αναφερόμενο στα vulture funds. Τελικώς τα κοράκια πέφτουν τώρα πάνω στους Έλληνες με την έγκριση των «αριστερών», «φιλολαϊκών» δυνάμεων του Μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sta-korakia-ellhnikh-protash-gia-ta-kokkina-daneia-dinei-ta-spitia-twn-ellh#ixzz3i8Nc4mYe

Exit mobile version