Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ελλάδα του Μνημονίου: Περίπου 300.000 Έλληνες δεν έχουν να φάνε!

Η Ελλάδα του Μνημονίου: Περίπου 300.000 Έλληνες δεν έχουν να φάνε!

Τόσο η είδηση όσο και ο αριθμός που την συνοδεύει είναι χαρακτηριστικός της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα του Μνημονίου. Στη λίστα αναμονής για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης βρίσκονται 287.584 (!) Έλληνες, που έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοηθείας για απόρους (ΤΕΒΑ). Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της διαδικασίας οι αιτήσεις που έχουν συμπληρωθεί έφτασαν τις 130.742 (που αντιστοιχούν σε 287.584 άτομα), ενώ έως τις 26 Αυγούστου, που έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Εικόνες οι οποίες στο παρελθόν παρέπεμπαν σε καταστάσεις τριτοκοσμικών χωρών και κρατών της ανατολικής Ευρώπης στα χρόνια του «υπαρκτού σοσιαλισμού», βλέπουμε ότι δυστυχώς αναβιώνουν σήμερα στην Πατρίδα μας. Συσσίτια και λίστες αναμονής για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που βιώνει η Πατρίδα μας. Όταν 300.000 περίπου Έλληνες κινούνται επικίνδυνα στα όρια της λιμοκτονίας, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οι «λύσεις» που πρότειναν οι ακόλουθοι και οι διαχειριστές της μνημονιακής πολιτικής οδήγησαν στην δημιουργία ακόμη περισσότερων προβλημάτων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-ellada-tou-mnhmoniou-peripou-300.000-ellhnes-den-echoun-na-fane#ixzz3i8PiiRKp

Exit mobile version