Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σφίγγει ο κλοιός για τον «Παναθηναϊκάκια»

Σφίγγει ο κλοιός για τον «Παναθηναϊκάκια»

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Ορυμαγδός δημοσιευμάτων ξεκίνησε με κεντρικό πρόσωπο τον εκλεκτό του περιβάλλοντος Σαμαρά και πρωταγωνιστή ουκ ολίγων υποθέσεων με πολιτικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, «Παναθηναϊκάκια», ή κατά κόσμον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Το ηχητικό Σαμαρά δείχνει καθαρά τη διαπλοκή πολιτικής εξουσίας με τη δικαστική

Όλα βεβαίως ξεκίνησαν με τις σοβαρότατες αποκαλύψεις που έγιναν από βήματος Βουλής από την Χρυσή Αυγή, όταν ακούστηκε η ίδια η φωνή του ασταθούς δικτάτορα, Σαμαρά, να διατάζει την προφυλάκιση βουλευτών με τη φράση «πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια, τους επόμενους τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει».

Πρόκειται για ένα ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία»: «δείχνει καθαρά τη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τη δικαστική και την ξεκάθαρη παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού στο έργο της -ανεξάρτητης, κατά τα άλλα- Δικαιοσύνης. Μάλιστα, το περιοδικό φιλοξενεί πραγματογνωμοσύνη, σύμφωνα με την οποία το ηχητικό ντοκουμέντο δεν φαίνεται να έχει υποστεί μοντάζ, αλλοίωση ή παρεμβολές, ενώ η φωνή που ακούγεται ταυτίζεται «σε πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας» με αυτήν του Αντώνη Σαμαρά. Για το ζήτημα -φυσικά- δεν διατάχθηκε ποτέ έρευνα από τη Δικαιοσύνη!»

Hot Doc: Από προϊστάμενος ανακρίσεως έγινε ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ προϊστάμενος της εισαγγελίας

Το περιοδικό «Hot Doc» αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις με τις οποίες ο Ισίδωρος Ντογιάκος ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2014 τη διοίκηση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Προκειμένου να «ξεφορτωθούν» τον έμπειρο Εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη που μόλις πριν ένα μήνα (Σεπτέμβριο του 2014) είχε εκλεγεί προϊστάμενος με συντριπτική πλειοψηφία (70 ψήφους σε σύνολο 85), τον προήγαγαν σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Παρά το γεγονός ότι ακόμα και μετά την προαγωγή του ο Καραγιάννης δικαιούνταν βάσει νόμου να κρατήσει τη θέση του προϊσταμένου στο Εφετείο Αθηνών, εξωθήθηκε σε παραίτηση προκειμένου αυτή να καλυφθεί από κάποιον άλλον.

Στη συνέχεια, προκηρύχθηκαν νέες εκλογές για τις 29 Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τον νόμο 1756/1988, στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν οι μισοί εισαγγελείς του Εφετείου με βάση τη σειρά αρχαιότητας. Στο Εφετείο Αθηνών υπηρετούσαν τότε 20 Εισαγγελείς, οπότε δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα είχαν μόνο οι 10 παλαιότεροι.

Ο Ντογιάκος δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, καθώς ήταν 11ος στη σειρά αρχαιότητας. Παρόλα αυτά, όχι μόνο του επετράπη παρανόμως να λάβει μέρος στις εκλογές, αλλά μετά από παρασκηνιακές πιέσεις, συγκέντρωσε οριακά τις περισσότερες ψήφους και εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας.

Ο λόγος που έγιναν όλα αυτά ήταν έτσι ώστε η περίφημη «πρόταση Ντογιάκου», με την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη ο Αρχηγός, οι Βουλευτές και τα Στελέχη της Χρυσής Αυγής να μην πέσει στα χέρια κάποιου δικαστικού εκτός παραδικαστικού κυκλώματος. Έτσι έγινε το πρωτοφανές στα χρονικά, ο Ντογιάκος να συντάξει την πρότασή του ως προϊστάμενος ανακρίσεως, με τα όσα αίσχη είχε κάνει, και ακολούθως να τοποθετηθεί προϊστάμενος της εισαγγελίας που είχε ως έργο να κρίνει την πρότασή του.

Αν, τελικώς, δεν έπεφτε η κυβέρνηση Σαμαρά από την αρνητική ψήφο της Χρυσής Αυγής στον Σταύρο Δήμα, δεν θα προκαλούσε καμία έκπληξη αν ο Ντογιάκος «ξαφνικά» αναλάμβανε και την διεκπεραίωση της δίκης.

Εφημερίδα «Παραπολιτικά»: Δεν κινήθηκε ποτέ για να αποδείξει την αθωότητά του

Αυτό που καταδεικνύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» είναι ότι παρότι το όνομά του ακούστηκε εντόνως τόσο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όσο και στην περίπτωση της απόπειρας χρηματισμού Χαϊκάλη για να ψηφίσει τον εκλεκτό από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτός «δεν κινήθηκε, ως αρμόδιος ανακριτής, προς τη διερεύνηση της υπόθεσης».

Ενδεικτικό είναι ότι παρότι η δράση του περιγράφηκε με πολλές φρικώδεις λεπτομέρειες σχετικά με τους χειρισμούς του σε αυτές τις δύο υποθέσεις, η μόνη αντίδρασή του ήταν να βγει και να πει μέσω «κύκλων» του ότι «το μόνο αληθές είναι ότι είμαι Παναθηναϊκός». Στην μεν υπόθεση της Χρυσής Αυγής προφυλάκιζε Βουλευτές χωρίς, καθ’ ομολογία του, να έχουν διαπράξει ή διατάξει παράνομη πράξη, ενώ στην περίπτωση Χαϊκάλη έκλεισε την έρευνα, χωρίς να προβεί σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ρίχνοντας φως στην υπόθεση.

Kontra News: Ξηλώνεται το παραδικαστικό κύκλωμα Σαμαρά

Στην εφημερίδα Kontra News, που κυκλοφόρησε αμέσως μετά την έκδοση του περιοδικού, γίνεται εκτενής αναφορά στην υπόθεση του επιχειρηματία Βγενόπουλου και των ενεργειών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αλλά και του Ισίδωρου Ντογιάκου, ώστε να τελματώσουν οι έρευνες για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG μέσω δανείων από την τράπεζα Marfin.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «σε αποστρατεία ολόκληρο το σύστημα των δικαστών που διαπλέκονταν με παράκεντρα εξουσίας του Σαμαρά (φωτογραφίζοντας τον γνωστό «Μπάμπη» Αθανασίου). Έρχεται κύμα συλλήψεων μεγαλόσχημων οικονομικών παραγόντων της χώρας».

Θα τον πάρει το… κύμα;

Όταν άρχισε η σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής, το πρώτο κομβικό σημείο της αποδόμησής της ήταν το ντοκουμέντο με τον Μπαλτάκο. Εκεί ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβερνήσεως, αφότου εξιστορήσει πλήρως την απαρχή της σκευωρίας, σημειώνοντας τα τηλεφωνήματα «Μπάμπη» στους ανακριτές για να προφυλακιστεί ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και την απελπισία Σαμαρά για την αρχική μη προφυλάκιση Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, επειδή «δεν υπήρχαν στοιχεία», κατέληγε να δηλώσει αδυναμία αντιμετώπισης της καταστάσεως λέγοντας «θα πάω να καταγγείλω την Κουτζαμάνη στον εαυτό της;».

Τώρα, όπως όλα δείχνουν, η ώρα έφτασε για τον Ντογιάκο να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και να κριθεί για τις πράξεις και τις παραλείψεις του. Έτσι, παρότι κάποτε ουδείς – πλην Χρυσής Αυγής – τολμούσε να αναφέρει το όνομά του, τώρα μετά το σχετικό αφιέρωμα του περιοδικού Hot Doc, άρχισε να βοά ο Τύπος για το όνομά του και ελπίζουμε συντόμως να αρχίσουν να ηχούν και οι σειρήνες. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sfiggei-o-kloios-gia-ton-panathhnaikakia#ixzz3iJSSRFl3

Exit mobile version