Πραγματικό «χαστούκι» στις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των μνημονιακών κυβερνήσεων της Ελλάδας είναι η έκθεση που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας του Leibniz (IWH), σχετικά με τις επιπτώσεις της ελληνικής οικονομικής κρίσεως στην γερμανική οικονομία.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η Γερμανία έχει εξοικονομήσει περίπου 100 δισ. ευρώ, ήτοι πάνω από το 3% του ΑΕΠ της, εξαιτίας της ελληνικής οικονομικής κρίσης, κατά τη διάρκεια αυτής. Όπως σημειώνουν οι οικονομολόγοι του Ινστιτούτου «οι εξοικονομήσεις αυτές υπερβαίνουν το κόστος της κρίσης ακόμη και εάν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει πλήρως το χρέος της». Κοινώς, τον Σόιμπλε ουδόλως τον απασχολεί αν η Ελλάδα θα πληρώσει ή όχι το χρέος της, αρκεί να βρίσκεται σε διαρκές μνημόνιο.
Πως ακριβώς έγινε αυτό; Εξηγεί το Ινστιτούτο: «Κάθε φορά που οι οικονομικές αγορές έπαιρναν αρνητικά νέα για την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, τα επιτόκια των ομολόγων της γερμανικής κυβέρνησης έπεφταν και κάθε φορά που υπήρχαν καλά νέα, ανέβαιναν». Αν η Ελλάδα δεν βρισκόταν σε μνημόνιο τα επιτόκια δανεισμού της Γερμανίας από το 2010 μέχρι σήμερα θα ήταν «κατά 3% υψηλότερα από ότι στην πραγματικότητα», γεγονός που οδηγεί σε «συνολική εξοικονόμηση δημοσιονομικών δαπανών τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια».
Αυτά χωρίς να υπολογίζουμε τα υπερκέρδη της Γερμανίας από τις συμβάσεις – αίσχος που υπέγραφαν (μετά την καταβολή της ανάλογης μίζας) οι πολιτικάντηδες με τις γερμανικές εταιρείες, όπως η Siemens. Χωρίς να υπολογίζουμε τα υπερκέρδη της Γερμανίας από τη συμμετοχή (ολική ή μερική) γερμανικών εταιρειών σε κοινοπραξίες, που στην ουσία ελέγχουν τα πάντα. Χωρίς να υπολογίζουμε τους τόκους από τις γερμανικές υποχρεώσεις προς την Ελλάδα (αποζημιώσεις – κατοχικό δάνειο), οι οποίες δεν αποπληρώνονται ελέω των πολιτικάντηδων.
Αυτό δείχνει μία μεγάλη αντίφαση στο ίδιο το οικοδόμημα του ευρώ. Η γερμανική και η ελληνική οικονομία, όπως δείχνουν τα δεδομένα, είναι ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα η δυστυχία των Ελλήνων να συνεπάγεται υπερκέρδη για την Γερμανία. Πως γίνεται, λοιπόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός να συσκέπτεται με την Μέρκελ, προκειμένου να καθορίσουν την ελληνική οικονομική πολιτική; Η Μέρκελ σαφέστατα θα δώσει «συμβουλές», ώστε να ευνοηθούν τα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα, σε βάρος των Ελληνικών.
Αυτή είναι και η ιστορία της Ε.Ε., πάλαι ποτέ ΕΟΚ. Παρήγαγαν αγροτικά προϊόντα οι γάλλοι; Η Ελλάδα έπρεπε να μειώσει την αγροτική της παραγωγή για να μην τους ανταγωνίζεται, αλλά να φτάσει μάλιστα να εισάγει τα προϊόντα τους. Είχαν βαριά βιομηχανία οι γερμανοί; Η Ελλάδα έπρεπε να κλείσει τα εργοστάσιά της, ώστε να καταστεί πελάτης της Siemens και της κάθε “Siemens”.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-kubernhseis-twn-mnhmoniwn-upegrafan-kai-oi-germanoi-konomagan-ekato-dise#ixzz3iadBA1XD