Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκική πρόκληση στα Ίμια: Επιχείρησαν απόβαση ειδικών δυνάμεων της Ακτοφυλακής για να “διασώσουν” λαθρομετανάστες

Τουρκική πρόκληση στα Ίμια: Επιχείρησαν απόβαση ειδικών δυνάμεων της Ακτοφυλακής για να “διασώσουν” λαθρομετανάστες

Όλα ξεκίνησαν όταν τούρκοι δουλέμποροι αποβίβασαν στην ανατολική Ίμια περίπου 30 λαθρομετανάστες.

Το γεγονός ότι οι δουλέμποροι ήταν προμετωπίδα της τουρκικής προκλητικής ενέργειας που επακολούθησε δείχνει ότι το τουρκικό κράτος βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την παρακρατική, όπως αποδεικνύεται, επιχείρηση εποικισμού της Ελλάδας με λαθρομετανάστες.

Αμέσως μετά εμφανίστηκε η τουρκική Ακτοφυλακή, η οποία επιχείρησε να αποβιβάσει ομάδα ανδρών της, προκειμένου δήθεν να συλλάβει τους λαθρομετανάστες. Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό, που αμέσως έστειλε τους άνδρες του. Οι πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται από το Λιμενικό, λένε ότι οι Τούρκοι παρά τις αντιδράσεις των Λιμενικών κατόρθωσαν κι έβγαλαν στην ανατολική Ίμια μέλη πληρώματος ακταιωρού!

Τελικά μετά από τη “ναυμαχία” και τις έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των πληρωμάτων των σκαφών, το Λιμενικό πήρε από τα Ίμια τους 25 μετανάστες. Οι υπολοιποι επιβιβάστηκαν σε τουρκική ακταιωρό. Πηγές του Λιμενικού υποστηρίζουν πάντως ότι κι αυτούς τους πέντε δεν τους παρέλαβαν από τη βραχονησίδα αλλά τους περισυνέλλεξαν από τη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tourkikh-proklhsh-sta-imia-epicheirhsan-apobash-eidikwn-dunamewn-ths-aktofu#ixzz3iv45Ttav

Exit mobile version