Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι… Λύκοι Λαφαζανίστας έγιναν αρνάκια!

Γράφει ο Αντίοχος

Ενώ η μνημονιακή συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων έχει χάσει από το πρωί της Παρασκευής την δεδηλωμένη και αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι… σκληροί «Λαφαζανίστας» τα γυρίζουν!

Έτσι, παρά τις διαρροές των προηγουμένων ημερών περί αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού ενός νέου… ΕΑΜ, οι… υπερεπαναστάτες φαίνεται πως το… ξανασκέπτονται. Σε κείμενο, λοιπόν, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra, με τίτλο «Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση;», αποφεύγουν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, αν θα μείνουν ή θα φύγουν από το κόμμα που επέβαλλε το τρίτο και χειρότερο Μνημόνιο:

«Δεδομένου του αποτελέσματος, συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ζητήσει από το Σώμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μετά τις 20 Αυγούστου. Είναι προφανές ότι στόχος μίας τέτοιας ενδεχομένως πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης είναι να εκβιάσει ωμά τους βουλευτές κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, θέτοντας το δίλημμα να προσφέρουν κάλυψη στις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές ή να «ρίξουν» την κυβέρνηση».

Επιπροσθέτως, στις νέες «διαρροές», φαίνεται πως η νέα γραμμή είναι υπέρ της παραμονής τους στο τριτομνημονιακό κόμμα, για να το… αλλάξουν και να το επαναφέρουν στον… αντιμνημονιακό δρόμο. Δείτε τι λένε τώρα: «Στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας», σε σχέση με το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, τόνιζαν τον εκβιαστικό και εξουθενωτικό χαρακτήρα μίας τέτοιας πρότασης και έλεγαν πως «οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην ‘‘Αριστερή Πλατφόρμα’’  δεν θέλουν να ‘‘ρίξουν’’ την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία της». Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι «με την ψήφο τους και τη δράση τους θέλουν να συμβάλουν ώστε η κυβέρνηση να εγκαταλείψει και να ακυρώσει τα μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο και πρώτα απ’ όλα να συμβάλουν στη μη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών, με στόχο να έρθει στο προσκήνιο η σχεδιασμένη προώθηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων».

Προφανώς, οι… επαναστάτες της τρύπιας δεκάρας είδαν ότι δεν τους βγαίνουν τα «κουκιά» αν φτιάσουν νέο κόμμα κι ότι μόνο καμιά δεκαριά από δαύτους θα ξαναγίνουν βολευτές –αν γίνουν πρόωρες εκλογές- και άρχισαν το παραμύθι ότι θα πολεμήσουν το νέο Μνημόνιο από… μέσα.

Όποιος είναι – μετά συγχωρήσεως- μα…, ας τους πιστέψει!

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-lukoi-lafazanistas-ginontai-arnakia#ixzz3izPhadTK

Exit mobile version