Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καθεστώς σε πανικό: Επιστράτευσαν τους Λαφαζαναίους για να μην πάρει διερευνητική εντολή η Χρυσή Αυγή

Καθεστώς σε πανικό: Επιστράτευσαν τους Λαφαζαναίους για να μην πάρει διερευνητική εντολή η Χρυσή Αυγή

29 βουλευτές του Σύριζα υπό τον Π. Λαφαζάνη κατέθεσαν στη Βουλή επιστολές ανεξαρτητοποίησης, σχηματίζοντας νέο πολιτικό σχηματισμό. Τούτο σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή, καθώς υπερέχει σε κοινοβουλευτική δύναμη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή με τους 17 εκλεγμένους βουλευτές.

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ήταν ένα ενδεχόμενο το οποίο το Καθεστώς επιθυμούσε με κάθε τρόπο να αποτρέψει. Γι’ αυτό το λόγο, προ των εκλογών, το μιντιακό κατεστημένο έσπρωχνε με χίλια τον ποταμίσιο Θεοδωράκη. Η επιχείρηση όμως απέτυχε και ο Ελληνικός Λαός ανέδειξε τη Χρυσή Αυγή ως την τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου.

Μετά από έξι μήνες κωμικοτραγικών παλινωδιών υπό την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου το Καθεστώς των διεφθαρμένων σε συνεργασία πάντοτε με τους δανειστές και δη με το Βερολίνο, άρχισε να διαρρέει το σενάριο της δημιουργίας μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας στην οποία θα συμμετείχε η ΝΔ. Τούτο όμως το σενάριο απορρίφθηκε για ένα και μόνο λόγο: εάν η ΝΔ έμπαινε στην κυβέρνηση, τότε η Χρυσή Αυγή θα γινόταν αυτομάτως αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρά ταύτα, η ΝΔ (και μαζί ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι) ψήφισε το Μνημόνιο της Αριστεράς, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Τότε και για λόγους που έγιναν ξεκάθαροι χθες το βράδυ, βουλευτές με προεξέχοντα το βασικό στέλεχος της κυβέρνησης Σύριζα, Π. Λαφαζάνη, άρχισαν να προβάλλονται ως διαφωνούντες με την γραμμή Τσίπρα. Εντούτοις, όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν της κυβερνήσεως και της παράταξής τους, αλλά μέχρι τελευταία στιγμή επέμεναν πως «δεν θα φύγουν εκείνοι από το Σύριζα αλλά θα πρέπει να φύγουν όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο»!

Κατά τη χθεσινή μέρα και προ του διαγγέλματος Τσίπρα όπου ανακοινώθηκε και η προσφυγή σε κάλπες, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης έπαιζε η είδηση της συνάντησης του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Νίκου Παππά, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι νομικού τύπου διεργασίες προκειμένου να αποφευχθεί ο σκόπελος των διερευνητικών εντολών, διότι αν ακολουθείτο η συνταγματική διαδικασία, έπρεπε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή.

Εξαιτίας αυτού, άρχισαν ευρέως να αναπαράγονται οι φήμες ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί με μεθοδεύσεις, με κυρίαρχη μεταξύ αυτών την εξής: οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα λάβουν την διερευνητική εντολή για να επιταχύνουν την πορεία προς τις εκλογές. Σ’ αυτή την αντισυνταγματική μεθόδευση συνηγορούσε τόσο ο Σύριζα όσο και η ΝΔ, αλλά λογάριαζαν δίχως τη Χρυσή Αυγή, η οποία αμέσως διακήρυξε πως θα κάνει χρήση του συνταγματικού της δικαιώματος.

Καθότι συνταγματικά το εμπόδιο της Χρυσής Αυγής δεν μπορούσε να προσπελαστεί, σε συνεννόηση το αντισυνταγματικό τόξο αποφάσισε να επιστρατεύσει τον Λαφαζάνη: η δήλωση Μεϊμαράκη μετά το διάγγελμα Τσίπρα, πως θα κάνει χρήση της διερευνητικής εντολής, πρόδιδε την μεθόδευση και την παρασκηνιακή συμφωνία με τους Λαφαζαναίους. Ο Μεϊμαράκης θα έκανε χρήση της διερευνητικής, με την βεβαιότητα οτι η τρίτη εντολή δεν θα δινόταν στη Χρυσή Αυγή αλλά σε εκείνους που «δεν θα έφευγαν από το Σύριζα αλλά θα έδιωχναν όσους ψήφισαν Μνημόνιο»!

Στους Τσιπραίους, στους Μεϊμαράκηδες και στους Λαφαζαναίους, τους οποίους η Μέρκελ χρησιμοποιεί ως μαριονέτες για να επιβάλλει τη θέλησή της στην πολιτική ζωή της χώρας μας, θα δώσει ηχηρή απάντηση ο Ελληνικός Λαός στις επερχόμενες εκλογές:

Με τη Χρυσή Αυγή, για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kathestws-se-paniko-epistrateusan-tous-lafazanaious-gia-na-mhn-parei-diereu#ixzz3jS8dVldj

Exit mobile version