Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δίχως τέλος ο κατήφορος της ψοφοδεξιάς: η ΝΔ εκλιπαρεί τους «κομμουνιστές» να συγκυβερνήσουν!

Δίχως τέλος ο κατήφορος της ψοφοδεξιάς: η ΝΔ εκλιπαρεί τους «κομμουνιστές» να συγκυβερνήσουν!

Το μόρφωμα της Συγγρού που λίγες μέρες πριν κατηγορούσε τη Χρυσή Αυγή για… «παρασκηνιακή συμφωνία με τον Σύριζα στο μεταναστευτικό», όχι μόνο ψήφισε το Μνημόνιο της Αριστεράς αλλά επιπλέον, εκλιπαρεί σήμερα το Σύριζα για συγκυβέρνηση μνημονιακής ενότητας, προς αποφυγή των καταστροφικών για τη ΝΔ εκλογών!

Θα ρωτήσει κάποιος: για ποιο λόγο επιλέγει τώρα ο Μεϊμαράκης την πρόταση συνεργασίας προς στελέχη του Σύριζα και δεν το έπραξε πριν το διάγγελμα Τσίπρα και την παραίτηση του τελευταίου και της κυβέρνησής του;

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι:

α) Η πρόταση συμμετοχής της ΝΔ στη κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ υπήρξε σενάριο που έπαιξε στη Συγγρού, αλλά απορρίφθηκε διότι εάν γινόταν πράξη, αυτό θα σήμαινε αυτομάτως την αναβάθμιση της Χρυσής Αυγής σε αξιωματική αντιπολίτευση. Η τωρινή πρόταση δημιουργίας κυβερνητικού-μνημονιακού συνασπισμού ΝΔ-Σύριζα μπορεί πλέον να υλοποιηθεί, καθώς το σύστημα επιστράτευσε τους Λαφαζαναίους, το κόμμα των οποίων συνιστά την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Όπερ σημαίνει πως η κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας ΝΔ-Σύριζα θα έχει αξιωματική αντιπολίτευση όχι τη Χρυσή Αυγή αλλά τους ψευτοδιαμαρτυρόμενους του Σύριζα!

β) Ο (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) πρόεδρος της ΝΔ, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η ψοφοδεξιά θα καταποντιστεί στις εκλογές. Προκειμένου να μειωθεί ακόμη περισσότερο η κοινοβουλευτική ομάδα του μνημονιακού μορφώματος της Συγγρού, ο πρόεδρός της αναζητεί εναγωνίως και απεγνωσμένα σωσίβιο σωτηρίας στους Συριζαίους. Εξ ου και η πρόταση για κυβέρνηση Σύριζα-ΝΔ με πρόεδρο τον Δραγασάκη.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν πανηγυρικά η Χρυσή Αυγή που κατήγγειλε τη ΝΔ ως ουρά του Σύριζα και όταν προ ημερών έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε Τσίπρα και Μνημόνιο της Αριστεράς, αλλά και τώρα, κατόπιν του σχηματισμού του μορφώματος Λαφαζάνη, το οποίο να είστε βέβαιοι πως η ΝΔ παρασκηνιακά θα αβαντάρει!

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dichws-telos-o-kathforos-ths-psofodejias-h-nd-ekliparei-tous-kommounistes-n#ixzz3jTQAVZsN

Exit mobile version