Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Moody’s: Μετά την παραίτηση Τσίπρα θα φτιάξουμε την μεγάλη μνημονιακή συγκυβέρνηση που μας βολεύει!

Το βολικό σενάριο για τους τοκογλύφους, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα στο ξεπούλημα της Ελλάδας και την διάλυση του εθνικού και κοινωνικού ιστού με τα Μνημόνια και την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση αποκαλύπτει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Όπως σημειώνουν η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του είναι “credit positive” για την φερεγγυότητα του ελληνικού Κράτους, καθώς αυτή η κίνηση «προσφέρει την πιθανότητα μίας πιο συνεκτική κυβέρνηση που θα μπορούσε να βελτιώσει τις προοπτικές εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων του τρίτου πακέτου διάσωσης και να μειώσει το ρίσκο ρευστότητας και χρηματοδότησης».

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά: “Θεωρούμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών προκειμένου να αναζητήσει μία φρέσκια εντολή για την εφαρμογή της τελευταίας συμφωνίας με τους πιστωτές της Ελλάδας. Η παραίτηση του προσφέρει τις προοπτικές σχηματισμού μίας πιο αποτελεσματικής κυβέρνησης, είτε από έναν πιο μετριοπαθή ΣΥΡΙΖΑ ή σε συνεργασία με άλλες φιλοευρωπαϊκά κόμματα“.

Όπως σημειώνει η Moody’s, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τσίπρας παραμένει δημοφιλής στους ψηφοφόρους και είναι πιθανή μια δεύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ τη στιγμή που οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν μόλις 8 μήνες μετά τις προηγούμενες το Σύνταγμα ορίζει ότι τα ψηφοδέλτια των κομμάτων θα καταρτιστούν με λίστα και δεν θα ισχύσει η σταυροδοσία. Κάτι που θα επιτρέψει στην ηγεσία του Σύριζα να ελέγξει ποιοι θα μπορούν να επανεκλεγούν, να απομακρύνει τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Όμως, ακόμα και αν δεν κερδίσει την πλειοψηφία, οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα που επιτρέπει και απαιτεί από το κόμμα να αναζητήσει κάποια συμφωνία με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, πιθανότατα θα ενισχύσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και θα αμβλύνει τους κινδύνους εφαρμογής του προγράμματος.

Έτσι, δικαιώνεται και η αρχιτοκογλύφος Μέρκελ που δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης”.

Απέναντι σε ολόκληρο το αντισυνταγματικό τόξο με τα δεξιά κι αριστερά δεκανίκια του παραμένει μοναδική δύναμη εθνικής αντίστασης η Χρυσή Αυγή!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/moodys-meta-thn-paraithsh-tsipra-tha-ftiajoume-thn-megalh-mnhmoniakh-sugkub#ixzz3jkeWZN1s

Exit mobile version