Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη του Ιεραπόστολου του Έθνους μας, Κοσμά του Αιτωλού – Φωτογραφίες

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την μνήμη του Ιεραπόστολου του Έθνους μας, Κοσμά του Αιτωλού - Φωτογραφίες

Με την καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη του Θέρμου κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος και το μέλος της Κ.Ε. Ντάικος Κωνσταντίνος εκπροσώπησαν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών.

Η ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Μέγα Δένδρου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου, όπου τελέσθηκε η ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντων του Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Αξιοθαύμαστη και αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή πλήθους πιστών κατά την ιερά λιτάνευση, καθώς και ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων που έσπευσαν να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου και την Ιερά Εικόνα του Αγίου Κοσμά.

Διαβάστε επίσης: Στις 24 Αυγούστου 1779 περνά στην αιωνιότητα ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, ο Απόστολος της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-thn-mnhmh-tou-ierapostolou-tou-ethnous-mas-kosma-tou-a#ixzz3jurJ9zNe

Exit mobile version