Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πέλλα, Σπάρτη, Αργολίδα

Τ.Ο. Πέλλας: Το Σάββατο 22 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά, η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους αγνοούμενους και πεσόντες της ΕΛΔΥΚ στην Κρύα Βρύση του Ν. Πέλλας. Στον χώρο της εκδήλωσης παραβρέθηκαν πολλοί συναγωνιστές, τιμώντας τους αγνοούμενους και πεσόντες στην μαρτυρική γη της Κύπρου, μας κατά το θέρος του 1974.  Ξεχωριστή τιμή αποδόθηκε στο γέννημα-θρέμμα της Κρύας Βρύσης, Στρατιώτη (ΠΖ) Τσιτιρίδη Κωνσταντίνο, προς τιμήν του οποίου υπάρχει το μνημείο σε κεντρική πλατεία της Κρύας Βρύσης, ο οποίος έδωσε τα πάντα και με αυταπάρνηση πολέμησε με τις δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ τον βάρβαρο τούρκο εισβολέα, μέχρι να πέσει στα χέρια των αιμοσταγών κατακτητών.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστής Τσακίρης Μιχάλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με πορεία από την Τ.Ο. Κρύας Βρύσης προς το μνημείο του ήρωα Τσιτιρίδη, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους αγνοούμενους και για τους πεσόντες.  Πρώτος τον λόγο έλαβε ο γραμματέας της Τ.Ο. Κρύας Βρύσης, συναγωνιστής Ιωάννης Σαχινίδης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία της εκδήλωσης και παρέθεσε ιστορικά στοιχεία για τον τιτάνιο αγώνα κατά της τουρκικής εισβολής.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Τσακίρης Μιχάλης, ο οποίος τόνισε πως είναι χρέος κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας να τιμά τους Ήρωες του Έθνους και πως είναι καθήκον να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την πολυπόθητη Ένωση της Κύπρου μας με την μητέρα Ελλάδα.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και κατάθεση στεφάνου από τον γραμματέα της Τ.Ο. Πέλλας, συναγωνιστή Ιωάννη Σαχινίδη, και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο σε στάση προσοχής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn268#ixzz3k0CADqz2

Exit mobile version