Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεκίνησαν οι μνημονιακές “παροχές”: Από σήμερα ισχύουν οι μειώσεις στις συντάξεις

Ξεκίνησαν οι μνημονιακές “παροχές”: Από σήμερα ισχύουν οι μειώσεις στις συντάξεις
Σοκ πρόκειται να πάθουν 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι, οι οποίοι ήδη βλέπουν στην πράξη τις μειώσεις των συντάξεών τους.
Από σήμερα, που θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου, οι συντάξεις θα είναι κατά 2% μειωμένες οι κύριες και κατά 6% οι επικουρικές. Για την ακρίβεια, από 8 έως 10 ευρώ θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι και από 40 έως 45 ευρώ όσοι παίρνουν την μέση σύνταξη. Αυτά αφορούν τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του Δημοσίου, ενώ αντίστοιχες θα είναι και οι μειώσεις για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, των οποίων οι συντάξεις θα πιστωθούν την ερχόμενη Τρίτη.
Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι οι συντάξεις των επόμενων τριών μηνών (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος) θα μειωθούν κι άλλο, επειδή θα γίνουν οι αναδρομικές κρατήσεις από τον Ιούλιο, καταλαβαίνει ο καθένας την αγωνία της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης να βιαστεί για την διενέργεια εκλογών όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Όχι μόνο δεν τήρησε την προεκλογική της δέσμευση για αύξηση της σύνταξης και επαναφορά του 13ου μισθού, αλλά ήδη άρχισε τις μειώσεις. Η ώρα της κάλπης πλησιάζει για να τιμωρηθούν όλοι, όσοι τα τελευταία χρόνια κορόιδεψαν ασύστολα τους συνταξιούχους, εμπαίζοντας την νοημοσύνη τους.
Γιώργος Μάστορας
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalufthhke-epishmws-h-apath-ths-kubernhshs.-apo-shmera-ischuoun-oi-meiws#ixzz3k8F7T0EC

Exit mobile version