Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μας… «αποχαιρέτησε» ο ανθελληνικός «Ιός» – Ιδού ο πραγματικός λόγος της διάλυσής του

Μας... «αποχαιρέτησε» ο ανθελληνικός «Ιός» - Ιδού ο πραγματικός λόγος της διάλυσής του

Μας… αποχαιρέτησε το περασμένο Σάββατο «ο Ιός». Το γεγονός, όμως, ότι η κατάπτυστη αυτή στήλη «κατεβάζει ρολά», δεν σημαίνει ότι οι φορείς του «Ιού» δεν θα συνεχίζουν να χύνουν το ανθελληνικό τους δηλητήριο. Απλώς τώρα θα το κάνουν κατά μονάδες.

Προσπαθώντας να αιτιολογήσουν – δικαιολογήσουν το «λουκέτο» γράφουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Όλο αυτό το διάστημα εργαστήκαμε μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης ελευθερίας. Και η αρχική μας επιλογή, της κλειστής ομάδας και του χωριστού «ενθέτου», μας προφύλαξε από κάθε λογής άμεσες και έμμεσες επεμβάσεις. Στην «Εφ. Συν.» όμως δεν υπάρχουν οι συνθήκες που μας οδήγησαν στην δημιουργία του «Ιού». Ο λόγος είναι ότι η συνεταιριστική μας εφημερίδα στο σύνολό της λειτουργεί με τον τρόπο που είχαμε εμείς διεκδικήσει το μακρινό 1990. Η ελευθερία της έκφρασης και η ευθύνη της υπογραφής είναι καταστατική αρχή της «Εφ. Συν.», ενώ όλες οι θέσεις ευθύνης καλύπτονται από αιρετούς συναδέλφους. Σ’ αυτό το περιβάλλον δεν έχουμε λοιπόν ανάγκη να περιφρουρήσουμε την «ιδιαιτερότητα» της δουλειάς μας. γι’ αυτό, άλλωστε, κι εμείς οι ίδιοι συμβάλλουμε ήδη με ατομικά κείμενα και έρευνες, πέρα του «Ιού».

Πολύ βολική εξήγηση, για να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το λέμε αυτό, γιατί οι πληροφορίες που ακούγονται κάνουν λόγο για εσωτερικές διαφωνίες στην τριάδα του «Ιού» σε σχέση με την αντιμετώπιση που θα έπρεπε να υπάρχει απέναντι στην κυβέρνηση και για την ακρίβεια, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την σύναψη του τρίτου Μνημονίου. Ενώ ο Τάσος Κωστόπουλος πήρε έμμεση, πλην σαφή, αρνητική θέση για την νέα συμφωνία υποδούλωσης που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. το άρθρο του «Νέα κυβέρνηση, νέος “λαός”» στις 20 Ιουλίου ή το σημερινό (31/8) “Απομεινάρια της ελπίδας”), ο Δημήτρης Ψαρράς και η Άντα Ψαρρά πήραν ξεκάθαρη θέση στήριξης της μνημονιακής κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα ο πρώτος έγραψε κείμενα που δεν θα τα σκεφτόταν ούτε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (Μήπως του δώσαμε ιδέες;). Μπορεί ο αντιεθνικισμός, η λυσσαλέα επίθεση κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η υπεράσπιση των φιλοσκοπιανών και των πιο ακραίων στοιχείων της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, το ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων (“νεοπαγές θεώρημα” την χαρακτήρισαν), η απόλυτη σιωπή για τις ρατσιστικές μεθόδους του Ισραηλινού κράτους και άλλα παρόμοια στοιχεία να αποτελούν κοινά πιστεύω της τριάδας αυτής, φαίνεται όμως ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, επέφερε και την αντίστοιχη διάσπαση του «Ιού». Εδώ που τα λέμε, οι «αναλύσεις» του Ψαρρά, με τις οποίες προσπαθεί να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική για το Μνημόνιο, προκαλούν αισθήματα μεταξύ του γέλωτα και της αγανάκτησης. Είναι χρήσιμες, όμως, γιατί δείχνουν το πώς αντιλαμβάνεται ο σεσημασμένος αυτός αντιεθνικιστής την έννοια μιας αριστερής κυβέρνησης.

Ας φέρνει όσα αντιλαϊκά μέτρα «απαιτούνται», αρκεί να προωθείται ο αντιρατσισμός, ο πολυπολιτισμός, η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, η ποινικοποίηση της εθνικιστικής ιδεολογίας και του πολιτικού φορέα που τον εκφράζει. Οπότε, από εδώ και πέρα, οι «αποκαλύψεις» για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπολογίζουμε ότι θα έχουν αποκλειστικά την υπογραφή του Ψαρρά, με το ίδιο, όμως, μίσος και εμπάθεια που υπήρχε και επί του συνταξιοδοτημένου πλέον «Ιού».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με την Άντα Ψαρρά. Δεν είναι δυνατόν να ασχοληθούμε σοβαρά πλέον με τα γραφόμενα κάποιας, η οποία ξεπερνώντας κάθε όριο γελοιότητας χαρακτήρισε «νεαρό» τρομοκράτη κοντά στα 40 έτη και «μωρά στο εδώλιο» μαντράχαλους άνω των 20 ετών. Έτσι κι αλλιώς, ο ρόλος της στον «Ιό» ήταν μάλλον περισσότερο συνοδευτικός. Αποφεύγουμε τους όρους «διακοσμητικός» και «γλάστρα» γιατί, αν μη τι άλλο, προϋποθέτουν και ένα ωραίο παρουσιαστικό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mas.-apochairethse-o-ios.-idou-o-pragmatikos-logos-ths-dialushs-tou#ixzz3kOnLH4Pp

Exit mobile version