Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “Καρμπόν” το πρόγραμμα του Σύριζα για την λαθρομετανάστευση με της ΝΔ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “Καρμπόν” το πρόγραμμα του Σύριζα για την λαθρομετανάστευση με της ΝΔ

Στην προσπάθειά της η ΝΔ να ξεγελάσει τον Ελληνικό Λαό προσπαθεί, συν τοις άλλοις, να παρουσιαστεί ότι έχει λύσεις για το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Ξεχνάνε, βεβαίως, ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να έχει φτάσει στο απροχώρητο επί της παρελθούσας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά επί 2,5 ολόκληρα χρόνια, κατά την διάρκεια της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα αυτό εκτράφηκε και γιγαντώθηκε.

Τώρα, βεβαίως, ενόψει προεκλογικής περιόδου, η ΝΔ θα προσπαθήσει να παραστήσει τον άγρυπνο φρουρό της τάξης και της ασφάλειας των συνόρων. Είναι, όμως, η ίδια η πραγματικότητα η οποία διαψεύδει τα ψέματα των νεοδημοκρατών και των φερεφώνων τους. Ενδεικτικά είναι δύο δημοσιεύματα για το θέμα αυτό.

Το ένα είναι από την Κυριακάτικη «Δημοκρατία», η οποία αναφερόμενη σε «σκληρές» δηλώσεις για το μεταναστευτικό του «μπουμπούκου» γράφει ότι: «Την ίδια στιγμή, πάντως, οι γνωστοί «σαμαροφύλακες» βουλευτές συνεχίζουν να χτυπούν και να προκαλούν νέους πονοκεφάλους στην ηγεσία του κόμματος. Ενδεικτική η τοποθέτηση – βόμβα εντός της εβδομάδας του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι, για να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές, δεν αποκλείεται – αν χρειαστεί – να κλείσουν ακόμα και τα σύνορα. Θέση που άμεσα αποκηρύχθηκε από την επίσημη Ν.Δ, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Κώστα Καραγκούνη να χαρακτηρίζει «προσωπικές» τις θέσεις του βουλευτή, «αδειάζοντάς τον» μεγαλοπρεπώς.»

Η ίδια η ΝΔ, δηλαδή, κρατεί επισήμως αποστάσεις από τις υποτιθέμενες «σκληρές» δηλώσεις του Γεωργιάδη, δείχνοντας έτσι την απόλυτη προσήλωση της στον «μεσαίο χώρο». Ταυτόχρονα, ήρθε στην δημοσιότητα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα που το έφερε στην δημοσιότητα:

«Ο αρμόδιος γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά για το προσφυγικό – μεταναστευτικό είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανυπαρξία δομών και ανθρώπινης διαχείρισης και κυρίως για την τρομακτική αύξηση των προσφυγικών ροών. Επανειλημμένα τόσο προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά όσο και προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασ. Κικίλια υπογράμμιζε την αναγκαιότητα άμεσων μέτρων. Ο Άγγελος Συρίγος στο τελευταίο έγγραφο με ημερομηνία 2/12/2014, που κοινοποιούσε σχεδόν στη μισή τότε κυβέρνηση, πρότεινε μέτρα στο πλαίσιο του ονομαζόμενου «Σχεδίου ΙΩΝΗ», τα οποία ίσως ήταν και περισσότερο προωθημένα από εκείνα που πήρε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της: γρήγορη ταυτοποίηση και απόδοση καθεστώτος πρόσφυγα και ταξιδιωτικών εγγράφων, κέντρα υποδοχής και όχι κράτησης, ναύλωση πλοίων για την μεταφορά, δυνατότητα προστασίας και εργασίας στους πρόσφυγες, παρατηρητήριο και, τέλος, ενεργοποίηση κονδυλίων που παραμένουν στα αζήτητα. Η τότε κυβέρνηση, όμως, είτε πριν από την προεκλογική περίοδο του 2015, είτε και στην διάρκειά της, έκανε το. παγόνι!»

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» για τους δικούς της λόγους «κράζει» την κυβέρνηση Σαμαρά και λέει ουσιαστικά ότι τα μέτρα που σκόπευε να πάρει η τότε κυβέρνηση ήταν «περισσότερο προωθημένα» από αυτά που πήρε η μετέπειτα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 ματαίωσαν το σχέδιο αυτό της ΝΔ, για να βγαίνουν τώρα αναιδώς και να παριστάνουν τους «ανησυχούντες» για το μεταναστευτικό.

Η υποκρισία της ΝΔ και σ’ αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα είναι χαρακτηριστική…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-nd-eiche-tautoshmo-me-ton-suriza-programma-gia-thn-lathrometanasteush#ixzz3kTqOyiRf

Exit mobile version