Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή Λακωνίας τίμησε την Ηρωική Μάχη του Πολυαράβου στην Μάνη

Η Χρυσή Αυγή Λακωνίας τίμησε την Ηρωική Μάχη του Πολυαράβου στην Μάνη

Η Τ.Ο Μάνης τίμησε την Ηρωική Μάχη του Πολυαράβου, που διεξήχθη τον Αύγουστο του 1826, όπου οι Ηρωικοί Μανιάτες συνέτριψαν το στράτευμα του Ιμπραήμ Πασά, μετά από έναν τριήμερο επικό αγώνα.

Πολέμησαν ελάχιστοι εναντίον πολλών, άοπλοι εναντίον πάνοπλων, άτακτοι εναντίον τακτικών. Γέροντες, παιδιά, γυναίκες, άντρες, αγρίμια και αετοί, αμυνόμενοι και μετά επιτιθέμενοι, ταπείνωσαν τους εισβολείς και έσωσαν την ελευθερία της Ελλάδας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης μαζί με το Σύλλογο των Απανταχού Πολυαραβιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» στις 29 και 30 Αυγούστου στον Πολυάραβο Μάνης.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πολυαράβου εψάλη η επίσημη δοξολογία, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια η κατάθεση στεφάνων από Λάκωνες πολιτικούς, τοπικούς άρχοντες και εκπροσώπους συλλόγων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλά μέλη και φίλοι της Τ.Ο Μάνης που τους υποδέχτηκαν ένθερμα οι παρευρισκόμενοι.

Δάφνινο στεφάνι κατατέθηκε εκ μέρους του Αρχηγού Νικολάου Μιχαλολιάκου από τον γραμματέα της Τ.Ο Μάνης Μπουτεράκο Βασίλειο, με τους παρευρισκόμενους να καταχειροκροτούν στο άκουσμα του ονόματος του Αρχηγού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-thn-hrwikh-machh-tou-poluarabou#ixzz3kUWwBSXY

Exit mobile version