Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι επιλεκτικές ανθρωπιστικές ευαισθησίες της Διεθνούς Αμνησ(τ)ίας

Οι επιλεκτικές ανθρωπιστικές ευαισθησίες της Διεθνούς Αμνησ(τ)ίας

Όλοι οι «αντιρατσιστές», τελικά, φαίνεται ότι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με την αντιμετώπιση που πρέπει να υπάρχει απέναντι στους λαθρομετανάστες, καθώς όλοι οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι να φιλοξενούν τους λαθρομετανάστες εκτός από τους ίδιους. Για του λόγου το αληθές, μπορούμε να δούμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιου Γιώργου Κοσμόπουλου, ο οποίος είναι διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας.

Φωτογραφιζόμενος σε ένα στυλ, το οποίο μας θυμίζει έντονα «γιάπη», ο Κοσμόπουλος έδωσε συνέντευξη για το θέμα των λαθρομεταναστών στο ένθετο περιοδικό της κυριακάτικης «Καθημερινής». Πριν συνεχίσουμε, θα πρέπει να πούμε ότι η Διεθνής Αμνηστία θα μπορούσε άνετα να ονομαστεί… Διεθνή Αμνησία, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται είναι πολύ επιλεκτική η ευαισθησία της πάνω στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όταν τα δικαιώματα Βουλευτών και στελεχών  της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ παραβιάζονταν με τον πιο αποτρόπαιο και χυδαίο τρόπο, όταν η σταλινική θεωρία της συλλογικής ευθύνης αναβίωνε  στον πιο αισχρό και ποταπό βαθμό, όταν οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα απεδείκνυαν ότι πίσω απ’ αυτήν την σκευωρία κρυβόταν ξεκάθαρα η κυβερνητική εντολή Σαμαρά, η Διεθνής Αμνησ(τ)ία δεν είπε το παραμικρό.

Πάμε, όμως, στα της συνέντευξης του Κοσμόπουλου, για τον οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι στο «βιογραφικό του», όπως αυτό υπάρχει στην εισαγωγή της συνέντευξης, δεν αναφέρεται η εργασία την οποία εξασκεί. Εκτός κι αν η δουλειά του, τελικά, είναι η απασχόλησή του στην Διεθνή Αμνηστία… Θα σταθούμε ιδιαίτερα σε δύο ερωτήσεις που του γίνονται και τις ανάλογες απαντήσεις που αυτός δίνει:

«Η Ελλάδα κινδυνεύει να πλημμυρίσει με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η ISIS; Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές αρχές θα μπορούν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ενός τέτοιου κινδύνου, εάν υπάρχει, μακριά από υστερίες και υπερβολές. Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι άνθρωποι οι οποίοι ομαδικά προσπαθούν να διαφύγουν από πολέμους».

Το μόνο που μπορεί να πει κανείς με τέτοιου είδους απάντηση είναι το «σοβαρότης μηδέν». Με εκφράσεις όπως «θέλουμε να ελπίζουμε», «εάν υπάρχει», «Εμείς αυτό που βλέπουμε» είναι ολοφάνερο ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Ακόμα πιο… ενδιαφέρουσα, όμως, είναι η άλλη ερώτηση που του γίνεται, καθώς φυσικά και η απάντηση που αυτός δίνει:

«Έχετε πάρει ποτέ κάποιον μετανάστη στο σπίτι σας; Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να τους πάρουμε σπίτι μας. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι πολλοί Έλληνες έχουν βοηθήσει και ατομικά κόσμο με διάφορους τρόπους. Απλοί άνθρωποι τρέχουν να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους πρόσφυγες επειδή βλέπουν την απουσία του κράτους».

Πραγματικά, η απάντηση του Κοσμόπουλου είναι «όλα τα λεφτά». Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ κάποιον λαθρομετανάστη στο σπίτι του. Μόνο οι κάτοικοι των νησιών και των λαϊκών συνοικιών είναι αυτοί που υποχρεούνται ουσιαστικά να ζουν σε μόνιμη βάση παρέα με τους λαθρομετανάστες και κατά κάποιο τρόπο να τους βάζουν στα σπίτια τους.

Αλήθεια, ο Κοσμόπουλος σε ποια περιοχή διαμένει; Το κόβουμε, πάντως, λιγάκι δύσκολο να μένει σε περιοχή που να βρίθει από την παρουσία αλλοδαπών. Τόσο αυτός, λοιπόν, όσο και οι υπόλοιποι τόσο «ευαισθητοποιημένοι» για τα ζητήματα των λαθρομεταναστών «ανθρωπιστές» και «αντιρατσιστές» ας δώσουν πρώτοι και… καλύτεροι το παράδειγμα φιλοξενώντας στις δικές τους οικίες και για αόριστο χρονικό διάστημα τους μετανάστες, πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες, παράτυπους μετανάστες και όπως αλλιώς θέλουν να τους ονομάσουν.

Αλλά, όπως έχουμε πολλές φορές πει ξανά στο παρελθόν, οι «αντιρατσιστές» δεν είναι κορόιδα. Αντιθέτως, θεωρούν όλους τους άλλους ως τέτοια…

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diethnhs-amnhstia-epilektikoi-ws-pros-tis-anthrwpistikes-tous-euaisthhsies#ixzz3kWUpMjXA

Exit mobile version