Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκαλυπτικός Δραγασάκης: Κακώς δαιμονοποιήσαμε το Μνημόνιο, μια συμφωνία είναι κι αυτό…

Αποκαλυπτικός Δραγασάκης: Κακώς δαιμονοποιήσαμε το Μνημόνιο, μια συμφωνία είναι κι αυτό...

Απίστευτη επίδειξη πολιτικής αναλγησίας και αναισθησίας αποτελούν τα όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιάννης Δραγασάκης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το δεξί χέρι του Τσίπρα είπε ότι «και με την δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε, έχει μεγάλες διαφορές». «Δαιμονοποιήθηκε» λοιπόν, το μνημόνιο ως λέξη, σύμφωνα με τον Δραγασάκη, για τον οποίο απλώς είναι «ένας τύπος συμφωνίας»!

Ο πολιτικός σαλταδορισμός και η ιδεολογική κωλοτούμπα στο απόγειό τους! Το όλο γεγονός αποκτά ασύλληπτα χυδαίες διαστάσεις, αν αναλογιστεί ο οποιοσδήποτε ότι πάνω σ΄αυτήν την υποτιθέμενη «δαιμονοποίηση» του Μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε από το πολιτικό περιθώριο του 4% και έγινε κυβερνητική εξουσία. Ξεγέλασε με τον πλέον αισχρό και ανήθικο τρόπο τον Ελληνικό Λαό, υποσχόμενος ότι «θα σκίσει τα Μνημόνια», εκμεταλλεύτηκε την αντιμνημονιακή διάθεση του κόσμου και τώρα, που «στήθηκε στα τέσσερα» φέρνοντας ένα τρίτο Μνημόνιο πολύ χειρότερο, «αδειάζει» με τον χειρότερο τρόπο όλους όσοι πίστεψαν τόσο τις προεκλογικές φανφάρες του Ιανουαρίου όσο και τις μεγαλοστομίες του δημοψηφίσματος του Ιουλίου.

Οι λέξεις ντροπή και αίσχος είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν το μέγεθος της πολιτικής ανηθικότητας και αλητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πιο μνημονιακοί και από τους μνημονιακούς θα καταλήξουν εν τέλει οι συριζαίοι. Τόσο καιρό ακούγαμε, ορθώς, ότι τα μνημόνια είναι καταστροφή για την Πατρίδα μας και ότι όσοι τα υπέγραφαν είναι δωσίλογοι. Τώρα, όμως, υπάρχει μία επικοινωνιακή δυσκολία, αφού και ο Σύριζα έχει υπογράψει μνημόνιο και μάλιστα ένα μνημόνιο «να», με το συμπάθιο.

Φτάσαν, οι συριζαίοι, μέχρι του σημείου να συστήσουν εξεταστική επιτροπή – παρωδία για να αποδοθούν δήθεν ευθύνες για τα μνημόνια. Πολλοί υπήρξαν κακεντρεχείς όσον αφορά τις προθέσεις του Σύριζα, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποδοθούν ευθύνες. Μέσα σε αυτούς και εμείς που πραγματικά ουδέποτε πιστέψαμε ότι το κόμμα της αριστεράς έχει αγνές προθέσεις.

Τελικώς, όμως, σήμερα αποδόθηκαν οι ευθύνες… Ναι, το παραδεχόμαστε ευθαρσώς και μάλιστα σας παραθέτουμε και άνευ άλλου σχολίου την δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, σχετικά με το ζήτημα: «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές.»

Όλα καλώς, λοιπόν, σύμφωνα με τον Δραγασάκη. Καμία ευθύνη δεν υπάρχει για τις χιλιάδες των αυτοκτονιών, τα εκατομμύρια των ανέργων και την αιμορραγία που βιώνει η χώρα μας με τους νέους να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Η μοναδική ευθύνη που υπάρχει είναι ότι ο Σύριζα συνέβαλε στο να δαιμονοποιηθεί η λέξη «Μνημόνιο». Γι’ αυτό ντρεπόντουσαν και προσπαθούσαν να του αλλάξουν όνομα. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apisteuth-dhlwsh-dragasakh-daimonopoihsame-to-mnhmonio-to-opoio-einai-aplws#ixzz3koNcskWu

Exit mobile version