Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκλητικές δηλώσεις Τσίπρα: Όποιος αντιδρά στην λαθρομετανάστευση είναι λαϊκιστής και ψηφοθηρεί

Προκλητικές δηλώσεις Τσίπρα: Όποιος αντιδρά στην λαθρομετανάστευση είναι λαϊκιστής και ψηφοθηρεί

Σε πλήρη αρμονία υπήρξαν οι δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρμόδιου για την λαθρομετανάστευση Επιτρόπου της Ε.Ε. και νεοδημοκράτη, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο Τσίπρας ακολουθώντας την νεοδημοκρατική ρητορική Αβραμόπουλου, έσπευσε να απευθύνει μομφή ενάντια σε όσους αντιπαλεύονται την λαθρομετανάστευση, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό και ψηφοθηρία.

Έσπευσε να δικαιολογηθεί για τις φρικτές εικόνες που έρχονται καθημερινά από τα νησιά, λέγοντας ότι αδυνατεί να πράξει κάτι για να περιορίσει τις λαθρομεταναστευτικές ροές ή να θωρακίσει τα σύνορα. Επικαλούμενος τις ομολογουμένως σοκαριστικές εικόνες που ήρθαν πρόσφατα από την Αλικαρνασσό επεχείρησε την επίκληση στο θυμικό των Ελλήνων, προκειμένου να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τον εποικισμό της Πατρίδος τους.

Βεβαίως, αυτό έγινε υπό την μορφή διαγγέλματος και άνευ διαλόγου, όπως είθισται να διεξάγεται η προπαγάνδα στα απολυταρχικά κομμουνιστικά καθεστώτα. Αλλιώς, ο πρωθυπουργός των λαθρομεταναστών θα έπρεπε να απαντήσει για ποιο λόγο συνασπίζεται με αυτούς που διεξάγουν πολέμους, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, προκαλώντας τις προσφυγικές ροές, και χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ που συνεργάζονται με τους τούρκους δουλέμπορους, που θαλασσοπνίγουν τα παιδιά, προκειμένου να έχουν μεγάλη είσπραξηΑκόμα σημαντικότερα, θα έπρεπε να αντιπαραβάλλει τις εικόνες από την Αλικαρνασσό με την Μυρτώ, τον Θανάση Λαζανά, τον Μανώλη Καντάρη και άλλους χιλιάδες, που υπήρξαν θύματα αυτής της αδιέξοδης πολιτικής.

Λαϊκιστές και ψηφοθήρες, λοιπόν, για τον Τσίπρα όσοι θέλουν ένα σοβαρό κράτος που να εφαρμόζει τους νόμους. Λαϊκιστές και ψηφοθήρες για τον Τσίπρα όσοι δεν θέλουν να συνεχίσει να λειτουργεί το κύκλωμα εκμετάλλευσης ανθρώπων με σκοπό το κέρδος. Ενώ αντιθέτως αυτοί, όπως η Χριστοδουλοπούλου, που επιθυμούν να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η κατάσταση, απαιτώντας… κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να τα δώσουν στη συνέχεια στις ΜΚΟ, μερικές εκ των οποίων συνεργάζονται με τους δουλέμπορους, είναι… ανθρωπιστές.

Αν η Ελλάδα ήταν σοβαρό κράτος και όχι ένα κράτος που φαντάζει ο ιδανικός προορισμός, ελέω της μη εφαρμογής του νόμου, είναι βέβαιο ότι οι προσφυγικές ροές εν τέλει θα κατέληγαν προς τις αραβικές χώρες, πέριξ της Συρίας, που δεν τελούν σε εμπόλεμη κατάσταση και μπορούν να υποδεχτούν όλους αυτούς τους ανθρώπους, όντας συν τοις άλλοις και χώρες ομόθρηκες.

Δεν θα αναφερθούμε, βεβαίως, στο να σταματήσει η επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ, που προκαλεί τις προσφυγικές ροές. Ο λόγος της μη αναφοράς είναι ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για υψηλή πολιτική και δη υψηλή εξωτερική πολιτική όταν την χώρα κυβερνούν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhtikes-dhlwseis-tsipra-opoios-antidra-sthn-lathrometanasteush-einai-la#ixzz3ky7RO2TI

Exit mobile version